Društvo

Susret ministra Goranovića i Marija Vargasa Ljose

Pavle Goranović, ministar kulture sreo se danas sa peruanskim piscem i nobelovcem Mariom Vargasom Ljosom. Ministar Goranović je poželjevši piscu dobrodošlicu rekao da njegov boravak u Crnoj Gori predstavlja prvorazredni kulturni događaj.
Susret ministra Goranovića i Marija Vargasa Ljose
Portal AnalitikaIzvor

Kako je naveo, izutetna je čast što je u prilici da se sretne i razmijeni mišljenja sa jednim od najznačajnijih autora današnjice.

Zahvalivši na srdačnoj dobrodošlici, Mario Vargas Ljosa je istakao zadovoljstvo što će u narednim danima učestvovati na kulturnim događajima u Crnoj Gori i crnogorskoj publici predstavi svoj stvaralački opus.

Upoznavši gosta sa crnogorskom kulturnom scenom, ministar Goranović je rekao da je Crna Gora zemlja koja je u svijetu prepoznatljiva po nekadašnjim piscima i vladarima, ali i novoj generaciji koja usvaja univerzalna književna iskustva kakvo je latinoameričko.

Kazavši da mu je izuzetno drago što se njegova djela prevode i objavljuju u Crnoj Gori, Mario Vargas Ljosa je naveo da će posjetu Crnoj Gori iskoristiti i da sazna nešto više o njenoj kulturi, istoriji i tradiciji. 

Portal Analitika