Odbojka

SL: Odbojkaši ponovo odlični, preslišan Tunis!

Crnogorski odbojkaši ubjedljivom pobjedom otvorili su drugi turnir Svjetske lige koji se održava u Istanbulu - ''crveni'' su i ovaj put, kao i u Podgorici, nadigrali Tunis sa maksimalnih 3:0 (25:21, 25:23 i 27:25).
SL: Odbojkaši ponovo odlični, preslišan Tunis!
Portal AnalitikaIzvor

Ekipa Slobodana Boškana je tako stigla do maksimalnih 12 poena, i jako je blizu osvajanja prvog mjesta i plasmana na finalni turnir što bi bio nevjerovatan uspjeh odbojkaša u debitantskom nastupu! Ako sjutra od 16 sati savladamo Portoriko sa 3:0 ili 3:1 definitivno ćemo osvojiti prvo mjesto (istog rivala savladali smo u Podgorici 3:0)!

Što se tiče meča, naši nijesu najbolje ušli, što je Tunis iskoristio da kontroliše rezultat, a posljednju bitnu prednost u setu imao je pri rezultat 18:20. Ipak, za čas smo preokrenuli i stigli do tri vezane set lopte, 24:21. Iskoristili smo treću set loptu i sa 25:23 na pravi način ušli u meč i napravili ogroman korak ka pobjedi.

U drugom setu Tunis je vodio 19:18, ali opet je Ćuk došao na servis i istorija se ponovila. Njegovi taktički servisi bili su nerješiva enigma za prijem Tunisa, tako da smo drugi set dobili 25:21. Treći set bio je sličan, ali još dramatičniji od prethodna dva. Opet je Tunis stigao do ranog vođstva i to od četiri poena, naši se vratili i ušli u igru poen za poen na samom kraju. Iskoristili smo treću meč loptu i sa 27:25 stigli do maksimalnih 3:0.

Portal Analitika