Društvo

URA podržala radnike Boksita

Nikšićki odbor Građanskog pokreta URA snažno podržava radnike Boksita u borbi za elementarno pravo svakog čovjeka - pravo na rad i dostojan život od toga rada.
URA podržala radnike Boksita
Portal AnalitikaIzvor

"Pored tog prava našim sugrađanima iz Boksita uskraćeno je i pravo na iskazivanje nezadovoljstva i bunta kojim pokušavaju da odljuđenu vlast primoraju da konačno počne da rješava radnička pitanja u korist radnika i čitave društvene zajednice, a ne kao do sada u ličnu ili u korist strateških partnera i tajkuna koji su doveli crnogorsku ekonomiju u kolaps, a radnike na prosjački štap. Ojađenoj radničkoj klasi ostalo je još samo pravo na bunt i borbu koja im se slučaju nikšićkih rudara onemogućava jakim policijskim snagama", kazali su u URA-i.

Nikšićkim radnicima i rudarima Građanski pokret URA nudi bezrezervnu podršku, pravnu i svaku drugu pomoć u opravdanoj borbi za opstanak njihov i njihovih porodica.

"Slučaj radnika Boksita je alarmantan i ukazuje da je posljednji minut da u Crnoj Gori počnu aktivnosti na spasavanju crnogorskih radnika i ekonomije. Boksiti i dešavanja u Rubežima je očigledan primjer dokle je Crnu Goru dovela vlast koja je ili nesposobna ili nezainteresovana da domaćinski upravlja Crnom Gorom", kazali su u URA-i.

Portal Analitika