Region

Razbijen narko kartel u Zagrebu

U međunarodnoj policijskoj akciji uhapšeno je sedam državljana Hrvatske, po jedan iz BiH i Srbije, kao i državljanka Njemačke, kod kojih je pronađena droga.
Razbijen narko kartel u Zagrebu
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Zaplijenjena droga bi u uličnoj preprodaji dostigla vrijednost od više od milion kuna, saopštila je zagrebačka policija.

Šef Službe kriminaliteta droga Dražen Miličević ozvaničio je na konferenciji za novinare da je akcija trajala u periodu od novembra 2014. do juna ove godine.

Hrvatska policija je u saradnji s njemačkim kolegama i u koordinaciji s Kancelarijom za suzbijanje organizovanog kriminala zaplenila, između ostalog, oko 750 grama kokaina i tri litra amfetaminske baze od koje bi se bi se, dodavanjem ostalih primjesa, dobilo oko pet kilograma amfetamina visoke čistoće, prenosi Hina.

Osumnjičeni 46-godišnjak je kao organizator krijumčarenja i preprodaje amfetamina i kokaina povezao ostale osumnjičene kako bi krijumčarili drogu iz Holandije preko Njemačke, Austrije i Slovenije u Hrvatsku, gdje su je prerađivali za prodaju u državi, dok je dio krijumčaren dalje u Srbiju.

Droga se prerađivala u jednoj porodičnoj kući u Zaprešićuću, koja je u vlasništvu dvoje optuženih.

Svi osumnjičeni su privedeni u Hrvatskoj, osim organizatora i njemačke državljanke koji su u četvrtak uhapšeni u Njemačkoj.

Protiv njih je podnijeta krivična prijava zbog organizovanja zločinačkog udruženja, osnovane sumnje vezane za neovlašćenu proizvodnju i stavljanja u promet opojnih sredstava, kao i posjedovanje oružja i eksplozivnih naprava.

Državljani Srbije i BiH od ranije se nalaze u pritvoru, a četvorica hrvatskih državljana policiji je poznata od ranije, naveo je Miličević.

Izvor i foto: index.hr

Portal Analitika