Zabava

Ima 25 godina i nevina je: "Mrzim svoje tijelo i strah me je da se skinem gola"

Kako se nesigurnost u sebe može odraziti na vaš život uopšte, a naročito na ljubavnom planu, pravi je primer devojka koja je savjet potražila od Kolin, stručnjaka za veze…
Ima 25 godina i nevina je: "Mrzim svoje tijelo i strah me je da se skinem gola"
Portal AnalitikaIzvor

Samopouzdanje je vrlo važno u životu i to ne samo na ljubavnom polju, već na bilo kom aspektu. Svakodnevno nailazimo na brojne situacije kada nam je vjera u sebe i svoje sposobnosti i te kako potrebna. Međutim, često nam baš to malo samopouzdanja zafali. 

Kako se nesigurnost u sebe može odraziti na vaš život uopšte, a naročito na ljubavnom planu, pravi je primjer djevojka koja je savet potražila od Kolin, stručnjaka za veze, piše Mirror. 

"Draga Kolin, 

Imam 25 godina i ni trunku samopouzdanja. 

Praktično ne postoji nijedan dio tijela koji volim. Ranije su to bile oči (ali ne i obrve), ali sam i njih zamrzjela otkad nosim veštačke trepavice koje mi samo stvaraju probleme. Kako uopšte mogu da imam samopouzdanja kad sam i dalje djevica, a ni momka nemam. U mojoj glavi trenutno ne postoji ništa gore od toga da me neko vidi golu. Ne želim da ostanem dovijeka usedjelica, ali to je sve izvjesnije ako nastavim ovako. Ne izlazim puno, tako da nemam ni priliku da upoznam nekoga. Značio bi mi bilo koji savjet". 

Na pitanje, Kolin je odgovorila sledeće: 

"Zašto se toliko fokusiraš na svoj izgled? Možeš da imaš najljepše tijelo na svijetu, ali duša, odnosno tvoja ličnost, to je ono što će privući pravog muškarca, koji će te voljeti takvu kakva jesi. 

Niko nije u potpunosti zadovoljan svojim izgledom. U našoj DNK je zapisano da stalno tražimo sopstvene nedostatke. Kada ne bismo imali nijedni manu, bili bismo dosadni i sebi i drugima. Treba da promijeniš svoj stav i fokusiraš se na one dobre stvari (sigurna sam da ih ima mnogo). Toliko si "zarobljena" u svemu što ti se na sebi ne sviđaš, da propuštaš sve one dobre stvari - jednostavno ih ne primećuješ. Možda ti u tome mogu pomoći prijatelji ili porodica. 

Imati samopouzdanja i biti svestan sebe jedna je od najprivlačnijih osobina koju žena može da posjeduje. To je ono što privlači ljude. Druži se. Što se više budeš družila sa ljudima, to će strah postepeno nestajati. 

Vjeruj mi, sve što budeš starija, to će ti više biti žao što si se opterećivala nevažnim stvarima - kao što su obrve". (Stil, B92)

Portal Analitika