Društvo

Uručene nagrade najboljima na takmičenju za najljepšu fotografiju ptice selice

Takmičenje za najljepšu sliku ptice selice, koje je Centar za zaštitu i proučavanje ptica organizovao, završeno je 5. juna, a juče su najboljima určene nagrade.
Uručene nagrade najboljima na takmičenju za najljepšu fotografiju ptice selice
Portal AnalitikaIzvor

Takmičenje je organizovano na nivou osnovnih škola Crne Gore a pravo učešća imali su učenici od 7 do 16 godina.
Od velikog broja pristiglih fotografija u uži krug je ušlo jedanaest koje su postavljene na fejsbuk stranicu CZIP-a gdje je organizovano glasanje.

"Like" fotografije predstavljao je glas. Tri fotografije sa najviše glasova nagrađene su. Pobjednica takmičenja, Tijana Jovović, učenica sedmog razreda OŠ "Radojica Perović", nagrađena je foto aparatom. Drugo mjesto osvojila je Anja Popović, učenica sedmog razreda OŠ "Pavle Rovinski" a treće Emilija Đurović, takođe učenica sedmog razreda OŠ "Pavle Rovinski". 
Takmičenje je organizovano sa ciljem podsticanja djece da izađu u prirodu i što duže borave u njoj. Takmičenje je organizovano u okviru Spring Alive kampanje, kojom CZIP upoznaje djecu sa pticama selicama i podstiče njihovo interesovanje za borvak u prirodi.

1906nagrada2
U osnovnim školama širom Crne Gore četvrtu godinu zaredom održano je ukupno 36 radionica u 12 škola i 5 vrtića. 450 učenika iz Podgorice, Kolašina, Bijelog Polja i Tivta imalo je priliku da posjeti Tivatska solila i na terenu se upozna sa zaštićenim područjem, jedinim rezervatom prirode u Crnoj Gori. 

Radionicama je obuhvaćen ukupan broj od 1470 djece, od čega je 330 najmlađih, iz predškolskih ustanova.

Portal Analitika