Društvo

Viši sud: Radulović nezakonito smijenjen

Viši sud u Bijelom Polju presudio je da je Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG), na čelu sa Duškom Bjelicom, nezakonito razriješio dužnosti dekana Pravnog fakulteta, Draga Radulovića.
Viši sud: Radulović nezakonito smijenjen
Portal AnalitikaIzvor

Radulović je smijenjen s dužnosti u oktobru 2012. godine.

Radulović je Danu kazao da je nakon tri godine suđenja uspio da dokaže da su odluke Upravnog odbora UCG bile neutemeljene i neistinite.

Radulović je, kako je dodao, dokazao i da je, od svega što mu se stavlja na teret, jedino tačno da nije dostavio na vrijeme izvještaje o poslovanju i zaradama na Pravnom fakultetu.

"Pravosnažnom presudom Viši sud je poništio odluku UO UCG o mojoj smjeni. To je za mene velika satisfakcija, najveća kazna za Upravni odbor i Rektorat je da vide kako nezakonito rade”, kazao je Radulović.

On je, kako je dodao, u tužbi, pored poništavanja odluke o razrješenju tražio da se vrati na mjesto dakana, ali bi mu u avgustu 2014. godine istekao mandat, tako da sud to nije mogao da promijeni.

Radulović je objasnio da, da je ranije riješen taj slučaj, presuda suda bi glasila “poništava se odluka o razrješenju i vraća se na funkciju dekana”.

Advokat Radulovića, Dragan Marković, kazao je da će UCG sudski troškovi koštati 1.650 EUR.

"Sve je bilo jasno i očekivano je poništena odluka UCG o razrješenju mog klijenta", rekao je Marković.

Portal Analitika