Društvo

ČAĐENOVIĆ: Ugašen požar na auto-otpadu, gorjelo na još dvije lokacije

Požar koji je danas izbio na Karabuškom polju je ugašen. Trenutno je pod kontrolom požar na Malom brdu, a ekipe su na terenu, kazao je načelnik Službe zaštite Andrija Čađenović za agenciju MINA.
ČAĐENOVIĆ: Ugašen požar na auto-otpadu, gorjelo na još dvije lokacije
Portal AnalitikaIzvor

Veliki požar na Karabuškom polju, u selu Kuće Rakića, izbio na auto-otpadu Nasera Toskića oko 14 sati. Čađenović je kazao da su ekipe prvo spašavale kuće koje se nalaze u blizini otpada.

- Požar je bio unutar auto-otpada, gdje se nalazilo i nekoliko cistijerni. Dobili smo inforamciju da je u njima gorivo, ali to ne mogu ni da potvrdim, ni da demantujem - naveo je Čađenović.

On je istakao kako je otežavajuća okolnost bio jak vjetar, kao i ograda oko otpada visine oko četiri metra, zbog čega je pristup bio otežan.

U gašenju požara je, kako je saopštio, učestvovalo šest vatrogasnih vozila, kao i komunalna vozila preduzeća "Čistoća i zaštita", a pomagala je i saobraćajna policija. Ekipa Službe spašavanja dežura na toj lokaciji i ne postoji opasnost od ponovnog izbijanja požara. U požaru nije bilo povrijeđenih.

Čađenović je kazao da je danas gorjela je istočna strana brda Ljubović.

- Požar na toj lokaciji je zahvatio veću površinu, ali je on lokalizovan i ugašen - naveo je on.

Izvor: Agencija MINA

Foto: rtcg.me

Portal Analitika