Košarka

Budućnost na memorijalu ''Haris Brkić''

Košarkaški klub Borac iz Čačka u petak i subotu će organizovati 15. memorijalni turnir Haris Brkić na kome će pored domaćina učestvovati kadetske slekcije Partizana, Bosne i Budućnosti klubova za koje je nastupao tragično nastradali perspektivni košarkaš.
Budućnost na memorijalu ''Haris Brkić''
Portal AnalitikaIzvor

“Zadovoljstvo nam je da u godini našeg jubileja, sedamdeset godina Borca, organizujemo ovako jedan značajan memorijal. Ugostićemo sportske prijatelje iz Podgorice, Sarajeva, zanimljivo Bosna je uveličala naš 40. rođendan, Beograda, a poznato je da je najviše igrača iz Borca otišlo baš u Partizan. Predložiću da kad Borac ponovo bude domaćin turnira sastanu se seniorski timovi ova četiri kluba. Pozivamo sve ljubitelje košarke da dođu i da se sjete Harisa čiji je put prekinut, a mogao je biti jedan od najboljih reprezentativaca tadašnje države. Hvala njegovim saigračima koji u ovo teško vrijeme održavaju i podsjećaju nas na značaj i ulogu Harisa Brkića“, zaključio je Ivanović koji je kao i Haris igrao za Partizan i Budućnost, a malo je nedostajalo i za Bosnu.

Trener Borčevih kadeta Dejan Tomašević imao je privilegiju da 1992. godine igra sa Brkićem.

“Bio sam malo stariji od Harisa, ali to ništa nije značilo, družili smo se, zanimljivo brzo je u Čačku stekao puno prijatelja kako u košarci tako i van nje“, kaže Tomašević. “I kasnije, kao stariji, družili smo se u Podgorici, mogu reći da je bio izuzetan čovjek, naravno i košarkaš i pred njim je bila velika karijera. Na ovaj način čuvamo uspomenu na Harisa, bio sam na posljednja četiri turnira i uvijek je sve proticalo na najvišem nivou. Borac će se potruditi da tako bude i u Čačku. Rezultat je u drugom planu, bitno je druženje djece iz, sad, tri države. Pozivam ljubitelje košarke da dođu u što većem broju“, zaključio je Tomašević.

Prve utakmice igraju se u petak od 18.00 sati kad se sastaju Partizan i Budućnot, odnosno u 20.00 časova kad igraju Bosna i Borac. U subotu borba za treće mjesto počinje u 14.00, a za prvo u 18.00 sati.

Portal Analitika