Muzika

Novine vezane za Southern Soul Festival

Southern Soul Festival ove godine svojim posjetiocima donosi novine u odnosu na prethodne dvije godine.
Novine vezane za Southern Soul Festival
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Pored glavnog fokusa festivala, a to je muzicki program, sastavljen od najaktuelnijeg soula, džeza, fanka, hausa i diska, organizatori su odlučili da svojim gostima ponude i domaću kuhinju,  organsku hranu, nepasterizovano pivo, proizvode lokalnih uzgajivača i prirodne sladolede.

Partneri Southern Soul Festival 2015 su između ostalih i Piper's Green i FIT HBH pivo i Moritz Eis sladoledi.

Piper’s Green u svojoj kuhinji kombinuje razne uticaje sa istoka i zapada, i stvara jedinstvenu fuziju tradicija. Prave zdravu hranu sa akcentom na ukusu, balansu i prirodnom uzgoju voća, povrća i začina. U pripremi jela koriste svježe sirovine koje su proizvod lokalnih uzgajivača. Na meniju će se naći za svakog po nešto - od mesnog, vegetarijanskog i veganskog menija, do ponuda jela za one koji ne jedu gluten.

Ljubitelji piva će sigurno uživati u nepasterizovanom pivu FIT HBH prve i jedine mini pivare u Crnoj Gori koja u potpunosti zadovoljava Reinheitsgebot (Njemački zakon o čistoći piva, 1516 g.).

Pravljeno po identičnoj HBH recepturi staroj preko 500 godina, ovo pivo osim vode u svom sastavu sadrži samo ječam, hmelj i kvasac najboljeg kvaliteta. FIT pivo nije pasterizovano i u svom sastavu ne sadži hemijske i vještačke dodatke.

Iz Beograda nam stižu i Moritz Eis sladoledi napravljeni od 100% prirodnih sastojaka, organskog voća i povrća, u najsvježijim tradicionalnim i nepredvidivim kombinacijama ukusa. Moritz sladoledi ne koriste aditive i vještačke arome, a sirovine biraju od malih proizvođača i uzgajivača.

Program festivala će svakog dana trajati od 14h do 6h ujutru naradnog dana.

U svojim live izvođenjima ljeto će najaviti: JARROD LAWSON live, BADBADNOTGOOD live, FATIMA AND THE EGLO LIVE BAND live, DORIAN CONCEPT feat CID RIM & THE CLONIUS live, MATTHEW HALSALL QUINTET live, THE ELLIPTICS FEAT VANESSA FREEMAN live, zajedno sa više od 20 DJ nastupa: RON TRENT, GILLES PETERSON, DJ SPINNA, DJ NATURE, DETROIT SWINDLE, JEREMY UNDERGROUND, ROMARE, SHUYA OKINO, JAMIE 3:26, MAX GRAEF, MR MENDEL, ALEXANDER NUT, EDDY RAMICH, LAY-FAR, PATRICK FORGE, DOM SERVINI, RED RECK'EM...

Parking, transferi, festivalski novac

Organizatori su obezbijedili i besplatan transfer od kapije Copacabana kampa do festivala na svakih pola sata, od 13:30h do 5:30h svih dana festivala. Svi oni koji dođu automobilom mogu da koriste parking Copacabana plaže, a do samog festivala da se prevezu shuttle bus-om.

Obezbijeđen je i transfer od Ulcinja i Ade Bojane do Copacabane 6 puta u toku dana po redosljedu koji će biti naknadno objavljen, po cijeni od 1,50 EUR u jednom smjeru.

Na festival je zabranjeno unošenje hrane, pića, oštrih predmeta, oružja, narkotika, i drugih zakonom zabranjenih supstanci i predmeta koje mogu remetiti red i mir javnog skupa.

Na festivalu će se piće i hrana kupovati za festivalski novac posebno izrađen za ovu priliku – tzv. tokeni, koji će se kupovati na punktovima koji će vidno biti označeni natpisom KASA – CASH. Tokeni će imati vrijednost od 0,50 EUR.

Crnogorska komercijalna banka – zlatni sponzor festivala i MasterCard – zvanična kartica festivala u saradnji sa organizatorima obezbijedili su popust od 10% za sve one koju budu plaćali CKB MasterCard karticama.

Popusti važe za kupovinu festivalskog novca (tokena) i ulaznica na samom festivalu.

Generalni sponzor festivala Crnogorski Telekom obezbijedio je besplatan WiFi za sve korisnike 067 mreže. Organizatori su za posjetioce koji ne koriste Telekom mobilnu mrežu obezbijedili besplatne Holiday prepaid pakete.

Prodaja ulaznica:

Jednodnevne karte su puštene u prodaju i mogu da se kupe u Casper Baru u Budvi, u Euro-Unit Yamaha Music Shopu na Rimskom trgu u Podgorici, Surf Shop-u u Ulcinju i online po cijeni od 15, 20, 20, 15€ po danima.

Portal Analitika