Svijet

BEZ KAJANJA: Drogirala i ubila ćerke da napakosti suprugu

Anita N. (41) osuđena je u ponedjeljak na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva ćerki od 7 i 10 godina.
BEZ KAJANJA: Drogirala i ubila ćerke da napakosti suprugu
Portal AnalitikaIzvor

U obrazloženju presude koju je donio okružni sud savezne države Baden-Vitenberg navodi se da je majka zločin počinila pri punoj svijesti o posljedicama, zbog čega je sud i donio maksimalnu kaznu bez olakšavajućih okolnosti.

- Ubivši djecu, Anita N. je htela da kazni svog supruga sa kojim je godinama imala loše odnose. Željela je da mu nanese bol bez obzira na cijenu koju će platiti - rekao je predsjednik sudskog vijeća u obrazloženju presude.

Ubijene djevojčice

Ipak, ovo dvostruko ubistvo je sve samo ne jednostavna priča o monstruoznom zločinu. Anita, koja se u Njemačku iz Srbije doselila sa 13 godina, udala se 2004. godine za Njemca, mještanina Kengena. Već poslije rođenja prve ćerke žena je odustala od poslovne karijere i odlučila da se u potpunosti posveti porodici.

 

Uprkos bolesti od koje je patila, sudija je procijenio da je majka bila svesna postupaka i da je ubistvo počinila dijelom i iz besa prema suprugu. Anitin muž je u psihijatrijskoj ustanovi u kojoj se oporavlja od šoka.

Prema pisanjima njemačkih medija, Anita je željela da svoj život potpuno posveti djeci jer njeni roditelji, srpski gastarbajteri, njoj nikada nisu posvećivali dovoljno pažnje. Na taj način ona se potpuno izolovala od svakog društvenog života, zbog čega je njen odnos sa suprugom bio potpuno narušen.

Već 2010, nakon niza svađa, Anita je željela da se rastane od supruga i da se s djecom vrati u Srbiju, ali Njemac nije želio da se rastane od ćerki.

 Znajući da nema šanse da dobije starateljstvo, frustrirana lošim brakom, Anitina anksioznost prerasla je u psihičko oboljenje: šizoidno-paranoični poremećaj.

 Kada je suprug odlučio da posjeti sestru, Anita je ostala sa djecom i donijela odluku: ćerke je prvo drogirala, a zatim i izbola i pustila ih da iskrvare. Zatim je pokušala da se ubije, ali nije uspjela. 

(Blic)

Portal Analitika