Fudbal

VIDEO: Kolumbija srušila Brazil nakon 24 godine! Nejmar pocrvenio

Fantastična fudbalska predstava u prvom meču drugog kola grupe C na Kopa Amerika koji je bio repriza 1/4 finala prošlogodišnjeg Mondijala - Kolumbija je nanijela prvi poraz 'Kariokama' od kako se Karlos Dunga vratio na mjesto selektora i izvojevala prvi trijumf nad petosrtukim svjetskim šampionom još od 1991. godine kada su ih tukli na Kopi koja se takođe igrala u Čileu. Utisak je pokvarila opšta tuča na kraju utakmice koja je donijela sa sobom par isključenja.
VIDEO: Kolumbija srušila Brazil nakon 24 godine! Nejmar pocrvenio
Portal AnalitikaIzvor

Nakon razočaravajućeg poraza u svom uvodnom meču na Kopa Amerika od Venecuele, Kolumbija je veoma nadahnuto krenula prtov Brazila. Fenomanalan presing Pekermanovih pulena na posljednju liniju rivala obilježio je početak utakmice, gledali smo 'viktorije' na polovini 'Karioka' u prvih 20-ak minuta.

Prvo veće uzbuđenje dogodilo se na isteku pola sata igre kada je zadnji vezni Kolumbije, Karlos Sančez, uputio jednu bombu ka golu Džefersona. Lopta je na putu dotakla Mirandu i završila tik pored stative. 

Pet minuta kasnije jedna zanimljiva situacija u visini brazilskog šesnaesterca sa desne strane, kada je Nejmar je napravio prekršaj nad svojim dželatom sa prošlogodišnjeg Mondijala Zunigom. Dosuđen je slobodan udarac, Kvadrado je fenomanalno centrirao, došlo je do velike gužve pred golom Brazila, štoper 'Kafeterosa' Hesion Muriljo je bio najspretniji u 'šumi' i udarcem po zemlji iz neposredne blizine donio prednost svojoj ekipi - 1:0.

nejmarbra18

Drugo poluvrijeme krenulo je kao da nije ni bilo odmora, u jednako ubitačnom tempu. Prvu priliku proušta Nejmar pošto je loše šutirao iz izgledne situacije na samom startu igre u nastavku. Nešto prije isteka sat vremena igre na stadionu Monumental u Santjagu Brazilci su propustili najbolji šansu na utakmici. Nesporazum strijelca jedinog gola do tada Murilja i Ospine, Elijaš je ukrao loptu pred golom rivala, ona dolazi do Roberta Firmina, ali najbolji igrač Hofenhajma maši prazan gol!

Imao je i Firmino na desetak minuta prije kraja priliku da se iskupi za pomenuti nevjerovatni promašaj, ali je loše zahvatio loptu glavom nakon centrašuta rezerviste i džokera sa prvog meča protiv Perua, Daglasa Košte. Kolumbiju je tako proslavila prvi trijumf nad Brazilom nakon pune 24 godine!

Proključala je južnoamerička krv nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, najnervozniji je bio Nejmar, koji je bio vinovnik problema i komešanja u kome su svi učestvovlli. Epilog toga su crveni kartoni njemu i rerezvisti 'Kafedžija' Karlosu Baki.

I Brazil i Kolumbija sada imaju po tri boda iz dvije utakmice, toliko ima i Venecuela koja svoju utakmicu drugog kola sjutra igra protiv Perua.

Portal Analitika