Društvo

Na našem tržištu nema olovnih nudli

Na crnogorskom tržištu nema "magi" nudli proizvođača Nestle iz Švajcarske, saopšteno je Pobjedi iz "Bar Koda", koji je uvoznik proizvoda ove kompanije, koji su u Indiji povučeni zbog toga što je u njima analizom ustanovljen visok procenat olova, koji je štetan po zdravlje.
Na našem tržištu nema olovnih nudli
Portal AnalitikaIzvor

Tragom vijesti koju su prenijeli svjetski mediji, Pobjeda je pitala trgovce i uvoznike da li na našem tržištu ima ovog proizvoda.

Bar Kod ne uvozi u Crnu Goru Nestleove proizvode poput knedli i rezanaca objasnili su iz ove kompanije.

PR najvećeg trgovačkog lanca u Crnoj Gori, Volija, Olivera Šuškavčević, Pobjedi je saopštila da "magi nudli" nemaju u prodaji i da ih nijesu ni imali. Pobjeda je kontaktirala i Nestle Adriatic čije je sjedište u Beogradu, a koji su predstavnici ove švajcarske kompanije, a iz kojeg nam je odgovoreno da će danas saopštiti svoj stav povodom ovog slučaja.

Vijest da se iz Indije povlači ovaj proizvod juče su prenijeli gotovo svi mediji među kojima je i BBC.

Švajcarski proizvođač prehrambenih proizvoda Nestle namjerava da uništi zalihe nudli brenda "magi" vrijednih više od 50 miliona dolara nakon što su vlasti u Indiji uvele zabranu njihove prodaje pošto je u njima otkriven visok nivo olova.

Vlasti pet indijskih zemalja našle su u tim proizvodima povišen sadržaj olova, a država na sjeveru Utar-Pradeš podnijela je tužbu sudu protiv Nestlea. Suđenje bi trebalo da se održi u julu.

Nestle pokriva oko 80 odsto indijskog tržišta instant nudli. U kompaniji se ne slažu sa otpužbama indijskih vlasti i tvrde da su makarone u skladu sa svim zahtjevima.

 

Portal Analitika