Društvo

Lideri partija čestitali Ramazan

Čelnici političkih partija čestitali su danas nastupajući mjesec Ramazan vjernicima i reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu Fejziću.
Lideri partija čestitali Ramazan
Portal AnalitikaIzvor

Lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić, poželio je da početak Ramazana, i veliki praznik ramazanski Bajram probude u svim dobromislećim ljudima uvjerenje da se udruženim naporima može učiniti sve, da se u zajedničkoj kući Crnoj Gori poštuju kulturne i vjerske različitosti

"I stvore uslovi da svaka nacionalna i vjerska zajednica razvija i slobodno afirmiše i prezentuje, u duhu evropskih principa, svoje najviše vrijednosti“, kaže se u čestitki Milića.

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović poželio je svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti da im nastupajući mjesec protekne u miru, sreći, solidarnost i u vremenu provedenom sa ukućanima i prijateljima, što, kako je naveo, jeste suština Ramazana.

“Upravo na tim vrijednostima počiva i naše društvo i građanska država Crna Gora, čiju multikulturalnost, različitosti i toleranciju, kao njeno najveće bogatstvo, treba zajedno da čuvamo i stalno jačamo”, poručio je Pajović.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović, čestitao je mjesec Ramazan reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu Fejziću i svim pripadnicima islamske vjere u Crnoj Gori i dijaspori.

Husović je naveo da je Ramazan mjesec Božje milosti, oprosta grijeha, mjesec udjeljivanja sadake i dobročinstava, mjesec sveopšte dobrote i humanosti.

"Budimo solidarni i saosjećajni jedni prema drugima, jer to je najviši stupanj pobožnosti zbog kojeg nam je i propisan post, da bi se sit čovjek sjetio gladnih i da bi imućni ljudi brinuli o siromašnim i nemoćnim", navodi se u čestitki Husovića.

One je poručio da je Ramazan je blagost koja čovjeku ispuni srce, a post omogućava da se zajedničkim iftarima i molitvama učvrste veze i složno radi za dobro svakog čovjeka i napredak cjelokupnog društva.

"U svoje lično ime i u ime Bošnjačke stranke, svim pripadnicima islamske vjere, u Crnoj Gori i dijaspori, čestitam početak mubarek mjeseca Ramazana, uz želju da ga u zdravlju i rahatluku provedete", poručio je Husović.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović je kazao da je ovaj sveti mjesec u islamu prilika da se prisjetimo onih vrijednosti koje jesu suština zajedničkog života, tolerancije i mira.

"Crna Gora i njeni građani ujedinjeni u svojim različitostima čine bogatstvo ovih prostora koje moramo slaviti u danima pred nama. Želim vam da ovaj praznik provedete radosno i u sreći sa vašim porodicama i prijateljima, gradeći kvalitetne i srdačne odnose sa svim ljudima dobre volje", rekao je Popović.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti, poželio je da predstojeće mubarek dane provedu u dobrom zdravlju, duševnom miru i porodičnoj sreći.

"Uvjeren sam da će ovaj, za sve pripadnike islamske vjere, poseban praznik, doprinijeti zajedničkoj ljubavi, međusobnom poštovanju i razumijevanju svih u Crnoj Gori", naveo je Bačić u čestitki.

On je poručio da je za Demokrate, drugačija Crna Gora - bez međuvjerskog sklada, lišena multikulturalnosti i poštovanja prava svih – nezamisliva je.

"Pripadnicima islamske vjeroispovijesti želim da predstojeći mjesec provedu u duhu islamskog učenja - u strpljivosti, odricanju radi duševnog pročišćenja i sa naglašenim stepenom tolerancije, kako je to uvijek bivalo – u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija", poručio je Bečić.

Čestitku svim građanima islamske vjeroispovijesti uputio je predsjednik Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević.

"Neka mjesec Ramazan našim sunarodnicima, islamske vjeroispovjesti donese samo dobro i mir, a svim građanima poštovanje vjerskih različitosti, jer jedino međusobnim uvažavanjem i razumijevanjem možemo stvarati bolju, građansku Crnu Goru", kazao je Rakčević.

Ramazan je čestitao i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević uz iskrene želje da ramazanski post i Bajram svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti donesu nove trenutke duhovnog pročišćenja i blagosti, ličnu i porodičnu sreću i radost.

“Uz spoznaju da međuvjerski i međunacionalni sklad u Crnoj Gori predstavljaju svijetle tekovine ove zemlje, kao i garant solidarnosti, mira i prosperiteta u zajedničkoj budućnosti i suživotu svih nacija i vjera na ovim prostorima”, dodaje se u čestitki Kneževića.

MINA

Portal Analitika