Politika

Pajović - Al Ulama: Vladavina prava preduslov za investicije

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović se sastao sa ambasadorkom UAE Hafsom Al Ulamom i tom prilikom su razmijenili mišljenja o političkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji, kao i važnosti integracionih procesa Crne Gore.
Pajović - Al Ulama: Vladavina prava preduslov za investicije
Portal AnalitikaIzvor

Tokom sastanaka Pajović je naglasio da se Pozitivna snažno zalaže za evroatlanski put Crne Gore, kako zbog mira i stabilnosti tako i zbog ekonomskog oporavka zemlje, saopšteno je iz Pozitivne Crne Gore.

Samo uspostavljanjem pune vladavina prava, što je bitan preduslov za pristupanje EU i NATO, dodao je Pajović, možemo  očekivati ozbiljne investicije, a time otvaranje novih radnih mjesta i snažan ekonomski razvoj Crne Gore.

Ambasadorka Hafsa Al Ulama je tokom razgovora upoznala predsjednika Pozitivne sa iskustvima i ekonomskim modelima po kojima su se razvijali UAE, kao i postignućima te zemlje do danas. Al Ulama je izrazila želju i spremnost UAE da svojim iskustvom, kroz zajedničku saradnju pomogne da i Crna Gora  postane snažna ekonomija i stabilna država.

Prilikom susreta sa ambasadorkom UAE, Pajović je upoznao Al Ulamu sa programskim ciljevima Pozitivne Crne Gore, kao i o načinu rada i djelovanja predstavnika stranke u parlamentu.

Pajović je izrazio zahvalnost ambasadorki Al Ulami zbog dosadašnjih investicija UAE u Crnoj Gori kao i nadu da će dvije prijateljske zemlje u budućnosti dodatno unaprijediti i osnažiti bilateralnu i ekonomsku saradnju.

Sastanku je prisustvovala Nataša Gojković, portparol Pozitivne Crne Gore.

Portal Analitika