Politika

Đurović: Otkazivanje sjednice SO dokaz raspada koalicija DPS-Izbor

Aktuelna vlast u Herceg Novom očigledno više ne funkcioniše, a današnje naprasno otkazivanje, prije sedmicu najavljenog nastavka, sjednice Skupštine opštine potvrda je raspada koalicije DPS-Izbor, ocijenila je Danijela Đurović, predsjednica SNP Herceg Novi
Đurović: Otkazivanje sjednice SO dokaz raspada koalicija DPS-Izbor
Portal AnalitikaIzvor

"Odbornici "većinskog“ kluba odbornika Izbora, kako to sami kažu, nijesu bili u mogućnosti, iz ličnih razloga, da prisustvuju sjednici. Da je sjednica održavana u kafani preko puta zgrade Opštine, kvorum bi bio kompletan, jer svi koji nijesu bili u sali, bili su tamo. DPS glumi da je sve savršeno normalno, jer ne smiju da talasaju pred u subotu zakazani „"lavljenički“ Kongres partije. Obznanjivanje gubitka vlasti u Herceg Novom, na koju su čekali 15 godina, tri dana prije Kongresa, bila bi pogubna po pozicije njihovih istaknutih članova, koji su se već okitili lovorikama", kazala je Đurović.

Naglašava da DPS- u ne odgovara ovakvo stanje u gradu.

"Ako ne budu u mogućnosti da ga riješe po uhodanom principu manipulacije pojedinim odbornicima, najvjerovatnije će i sami morati priznati poraz i raspisati nove vanredne izbore samo šest mjeseci od prethodnih. Ali sve to poslije Kongresa DPS-a", istakla je Đurović.

Ona je kazala da osnovni komunalni problemi u gradu čak ni 17. juna nijesu riješeni.

"Nema vode, restrikcije su nikad gore, ulice su raskopane, plaže neuređene, rasvjeta radi povremeno, palme su neorezane, turiste nemamo gdje prijaviti, a sreća u nesreći je što turista baš i nema mnogo, pa se većinom crvenimo sami pred sobom", kazala je Đurović.

Današnja tema lokalnog parlamenta je trebala da bude i situacija oko stečaja u Vektra Boki.

"Ali je, na žalost, ostala u sjenci raspada koalicije na vlasti. Ipak je dogovoreno da se o ovo pitanju raspravlja na sjednici Skupštine u narednih desetak dana. Pitamo se da li je DPS napokon spreman da pusti niz vodu svog partijskog vojnika koji je sa katastrofalnom privatizacijom uništio najznačajnije hotele i turizam u gradu. Ono što posebno zabrinjava je potpuna neogovornost prema zaposlenima u HTP Boka", kazala je Đurović.

Prema njenim riječima, posjeta predstavnika sindikata Ministarstvu rada i socijalnog staranja pokazatelj je nastavka politike DPS-a prema svim radnicima.

"Nova ministarka Zorica Kovačević se nije ni udostojila da primi predstavnike sindikata, a njena zamjenica ih je osionim ponašanjem uputila na Ministartsvo finansija! Ministartsvo koje se zove "rada i socijalnog staranja“ niti ima namjeru da se bavi radom, niti misli o socijalnom statusu zaposlenih, a posebno onih koji će svoj posao izgubiti i to zbog greški Vlade Crne Gore - namjernih ili slučajnih na građanima je da procijene!", naglasila je Đurović.

Foto: radiojadran.com

Portal Analitika