Crna hronika

Porto Montenegro: Na gradilištu smrtno stradao Radovan Bujković

U nesreći koja se oko 13 časova dogodila na gradilištu u Porto Montenegru smrtno je stradao Radovan Bujković (54) suvlasnik kompanije "YU Briv", saopšteno je Portalu Analitika iz OKC-a Uprave policije.
Porto Montenegro:  Na gradilištu smrtno stradao Radovan Bujković
Portal AnalitikaIzvor

Radio Tivat javlja da se nesreća desila na mulu 1 u marini Porto Montenegro danas oko 13 sati dogodila.

Pokojni Bujković, kako javlja Radio Tivat, bio je u kabini radne mašine koja je izvodila radove na kraju mula 1, kada je na njega sa krana pao šip koji ga je usmrtio na licu mjesta. U toku je uviđaj koji vrše službenici tivatske policije, a na mjestu nesreće su pripadnici tivatske Službe zaštite i spašavanja i Hitne pomoći.

Pored predsjednika opštine Ivana Novosela i predsjednika Skupštine opštine Krsta Boškovića, na mjestu nesreće su bili i članovi menadžmenta kompanije "Adriatik marinas" Oliver Korlet i Mladen Miranović.

Kotorska hidrograđevinska kompanija „Yu Briv" od prošle godine radi na proširenju kapaciteta marine Porto Montenegro. U tom cilju njihova mehanizacija i radnici pobijaju čelične šipove u morsko dno u jugostičnom dijelu Porto Montenegra.

U aprilu prošle godine I.J (32) radnik „YU Briva" iz Sombora koji je radio kao čuvar na brodu poginuo je od gušenja dimom kada je na tehničkom plovilu firme izbio požar.

Služba obezbjeđenja Porto Montenegra zabranjuje novinarima prilaz i fotografisanje i upućuje ih na službu za odnose sa javnošću kompanije.

 

Portal Analitika