Društvo

Na Tunjevu održana radionica sa djecom u sklopu kampanje protiv droge

Juče je u kampu u Tunjevu, u sklopu kampanje „Zajedno protiv droge“ NVO „4 LIFE“ realizovala preventivno-edukativnu radionicu sa djecom iz Izviđačkog odreda „Njegoš“. Radionicu su održali Dijana Milošević, psiholog NVO „4 LIFE“ i Borivoje Raičević, psiholog iz Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci – Podgorica.
Na Tunjevu održana radionica sa djecom u sklopu kampanje protiv droge
Portal AnalitikaIzvor

Kako je iz NVO "4Life" saopšteno Portalu Analitika, cilj preventivno-edukativne radionice je bio osnaživanje djece za proces donošenja odluke da kažu „Umijem reći NE!“ što je i poruka kampanje. Tokom preventivno-edukativne radionice djeca su se učila pregovaranju, kao i identifikovanju socijalnih pritisaka od strane vršnjaka i vježbanju odupiranja. Nakon predavanja, djeca su kroz Role play (igranje uloga) vježbala kako da kažu „ne“ drogi (https://www.youtube.com/watch?v=G_cJK_N6lMM) a onda su zajedno sa stručnim timom posadili drveće pored kampa.

forlife1

Ovom radionicom je završena i treća aktivnost predviđena kampanjom „Zajedno protiv droge“  koju zajednički realizuju Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci – Podgorica, Uprava Policije – Internacionalna Policijska Asocijacija, Ministarstvo prosvjete i NVO „4 LIFE“.

Prve dvije aktivnosti je realizovala Uprava policije – Internacionalna policijska asocijacija u petak 12. juna, kada je i zvanično počela kampanja. Sa timom za podršku RAE populaciji organizovan je fudbalski turnir, ali i dijeljenje propagandnog materijala gledaocima  na utakmici Crna Gora – Tunis koja se igrala u sklopu Svjetske lige u odbojci. Promo materijal u vidu majica je bio podijeljen i našim reprezentativcima.

Sljedeću aktivnost će realizovati Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci. Predviđeno je organizovanje fudbalske utakmice na kojoj će učestvovati javne ličnosti i svi partneri na projektu koji će kao dresove nositi majice sa sloganom i porukom kampanje.

Povodom 26. juna, Međunarodnog dana borbe protiv droge biće organizovana press konferencija na kojoj će govoriti partneri u kampanji, što će ujedno biti i njena završna aktivnost.

Saradnja partnera će se nastaviti od septembra, a aktivnosti će biti dominantno usmjerene u pravcu preventivno-edukativnih radionica i predavanja djeci i mladima.

 

 

 

Portal Analitika