Region

SRBIJA: Uhapšen sudija Višeg suda i vlasnici hotela "Taš"

Sudija Višeg osnovnog suda u Beogradu Branislav Blažić uhapšen je zbog sumnje da je primio mito. U akciji policije uhapšeni su i otac i sin Zoran (63) i Đorđije Matić (34) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina uticajem.
SRBIJA: Uhapšen sudija Višeg suda i vlasnici hotela "Taš"
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Hapšenja su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala – SBPOK, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, u sklopu akcije na suzbijanju korupcije.

Matić je, inače, vlasnik hotela "Taš" i "Side One" kao i vile "Mistique" u Beogradu.

Policija je Matiće uhapsila prilikom njihovog pokušaja napuštanja teritorije Republike Srbije na graničnom prelazu Horgoš u ranim jutarnjim satima.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije dr Nebojša Stefanović, komentarišući ovo hapšenje, izjavio je da postoje osnovi sumnje da je Blažić u dužem vremenskom periodu, koruptivnim djelovanjem i korišćenjem društvenog položaja, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe primio gotov novac i druga materijalna dobra, a sve u cilju uticaja na ishod sudskog postupka koji se vodi protiv osumnjičenog Đorđija Matića.

Ministar Stefanović je ocijenio da je ova akcija, isto kao akcija od prije dva dana,

kada je uhapšeno 29 policijskih službenika, devet carinskih službenika i jedan građanin, dokaz da u Srbiji niko neće biti zaštićen ukoliko je prekršio zakon.

„Niko neće biti zaštićen ni značkom, ni sudijskom funkcijom, ni bilo kakvim drugim statusom u društvom ili imovinskim stanjem, ukoliko postoji sumnja da je prekršio zakon. Ovo je dokaz da se Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vlada Republike Srbije potpuno predano bore protiv korupcije i kriminala u našem društvu“, zaključio je Stefanović.

Branilsav Blažić nije prošao reizbor 2010, ali je odlukom Ustavnog suda vraćen na posao.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika