Košarka

Lebron Džejms - Naklon za kralja!

Poražen jeste, ali je visoko podignute glave napuštio teren. Veliki šampion, Lebron Džejms zaslužuje dubok naklon. Nosio je svoj tim na plećima kroz cijelu finalnu seriju, ipak, kralj Lebron nije moga sam. Svi koji bi krivicu poraza u finalu poželjeli da svale na njega, moraju da razmisle još jednom.
Lebron Džejms - Naklon za kralja!
Portal AnalitikaIzvor

Licem u lice sa najboljom odbranom u ligi, Lebron je tokom čitave serije imao odličan košgeterski učinak. Prosjek od 35.8 poena po utakmici vam dovoljno govori. Pomagao je, dodavao, trudio se. Bilježio 8.8 asistencija po meču, skakao 13.3 puta po utakmici. Dva tripl-dabla, uključujući prvi tripl-dabl sa 40 ubačenih poena u posljednjih 30 godina u NBA ligi.

Za razliku od Voriorsa koji su imali tim, Lebron je sve radio sam. Bilo bi drugačije da su Kajri Irving i Kevim Lav mogli da pomognu, ali povrede su učinile svoje. Isticao se Timofej Mozgov, pokušavao i Tristan Tompson, ali sa četvoricom ostalih saigrača koji zajedno postignu po 25 poena u prosjeku po meču, jednostavno se nije moglo.

Zanimljivo, na sinoćnoj utakmici Lebroj je stigao do svog 5,000. poena u plej-ofu. Kao pravi šampion, iskazao je poštovanje prema rivalu, na kraju meča čestitao Kariju na zasluženoj tituli. Poštovanje je i dobio, kompletna hala ga je na nogama ispratila sa terena uz glasne povike EM-VI-PI!

Bilo je poziva da se njemu uruči titula najkorisnijeg igrača finala, ali on to u porazu ne bi prihvatio. Bilo kako bilo, veliki šampion zaslužuje dubok naklon. (sportske)

Portal Analitika