Fudbal

VIDEO: Argentini derbi protiv Urugvaja!

Derbi prve runde na Kopa Amerike završio pobjedom Argentine nad Paragvajem 1:0. Kao i obično velika tenzija u duelu Argentine i Urugvaja, a derbi je riješio Kun Aguero u drugom poluvremenu, pa su poslije razočaravajućeg remija, "Gaučosi" kročili ka četvrtfinalu.
VIDEO: Argentini derbi protiv Urugvaja!
Portal AnalitikaIzvor

Argentinski selektor Tata Martino je već poslije pola sata isključen, a najbolju šansu za njegov tim u prvom poluvremenu imao je Di Marija. Odluku smo vidjeli nakon desetak minuta u drugom dijelu, akcija Pastorea i Zabalete, na prvoj stativi je bio Aguero koji je savladao Musleru. Nakon toga tuča, provokacije, bilo je dosta oštrih startova, Rolan je u 88. minutu imao sjajnu priliku, ali na kraju je ostalo 1:0.

Veliki korak ka top 8 fazi napravio je Paragvaj. Savladali su Jamajku u drugom meču grupe B sa 1:0. Pomalo komičan gol je riješio pitanje pobjednika, pogriješio je golman Jamajčana Dvejn Ker, poslije čega se lopta od Beniteza odbila u mrežu.

Paragvajci su pobjedom ostali na diobi prvog mjesta sa Argentinom, oba tima imaju po 4 boda. Urugvaj je treći sa 3, dok je Jamajka eliminisana nakon dva minimalna poraza.

Portal Analitika