Protokol

Ponta i Gabriel čestitali reizbor Krivokapiću

Predsjednik Vlade Rumunije i predsjednik Socijaldemokratske partije Rumunije (PSD), Viktor Ponta, kao i zamjenik njemačke kancelarke i predsjednik Socijaldemokratske partije Njemačke (SPD), Sigmar Gabriel, čestitali su Ranku Krivokapiću reizbor za predsjednika SDP-a Crne Gore.
Ponta i Gabriel čestitali reizbor Krivokapiću
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Želim iskoristiti ovu priliku da Vas uvjerim da Rumunija snažno podržava evro-atlantske integracije Crne Gore i da želimo sa Vama podijeliti naše iskustvo iz integracionog procesa pristupanja EU i NATO kroz zajedničku saradnju“, navodi se u čestitki Viktora Ponte.

On je naveo da je uvjeren da se nastavlja dobra saradnja na evropskom i regionalnom planu, posebno u pogledu jačanja dobrosusjedskih odnosa i jačanja stabilnosti i sigurnosti na Zapadnom Balkanu.

"Posljednje, ali ne i manje važno, izražavam punu vjeru za dalje širenje i jačanje bilateralnih odnosa između Rumunije i Crne Gore i dalje zajedničke projekte u područjima od interesa za građane i privrede naše dvije države“, naveo je Ponta.

Uspjeh Krivokapiću poželio je i Sigmar Gabriel.

“Siguran sam da ćete i u narednom periodu davati socijaldemokratske odgovore na buduće izazove Vaše zemlje i građana Crne Gore. Crnoj Gori treba jaka Socijaldemokratska partija koja spaja ideje demokatije, privrednog blagostanja i socijalne pravde“, piše u njegovoj čestitki.

Portal Analitika