Politika

SL: Bolje ruska gubernija, nego član NATO pakta

Srpska lista se zalaže za konstituisanje bloka na vanrednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori koji se zalaže sa vojni, ekonomski i carinski savez sa Ruskom federacijom. To je osnovna poruka sa današnje konstitutivne sjednice Glavnog odbora Srpske liste koja je održana u Podgorici nakon nedavnog Sabora stranke, navodi se u saopštenju SL dostavljenom Portalu Analitika.
SL: Bolje ruska gubernija, nego član NATO pakta
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Srpski narod u Srbiji i Crnoj Gori sve je probao od 2000. godine, odnosno od pada Miloševićevog režima, ali svaka vrsta udvorništva prema Zapadu nije prošla. Što god da smo uradili kao nacija, pokušavajući da sačuvamo zajednicu Srbije i Crne Gore, pokazalo se kao strateški besmisleno jer je Zapad deset puta više uložio protiv naše tadašnje države.

Probali smo da održimo Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, ali je Zapadu bilo preče da cijepa Srbiju! Prije skoro dvadeset godina Amerika je pomogla genocid nad Srbima na prostoru Republike Srpske Krajine, a danas pokušavaju da ugase Republiku Srpsku – saopštili su iz Srpske liste.

Oni tvrde da su Demokratski front i SNP izigrali su povjerenje srpskog naroda u Crnoj Gori u vremenu kada ovom narodu prijeti zatiranje od strane DPS-a, SDP-a, Evropske unije i NATO pakta.

- Zato, Glavni odbor Srpske liste smatra da je bolje da budemo i ruska gubernija, nego član NATO pakta. U Evroazijskom savezu mogli bi makar da ispovijedamo pravoslavnu vjeru i sačuvamo elemente ekonomske samostalnosti, a u suprotnom moraćemo da idemo na poklonjenje rimskom papi i lokalnom namjesniku iz Brisela koji će nas socijalno žigosati.

Aktuelno stanje je neodrživo i zahtijeva reakciju Srpske liste koja je, jedina u Crnoj Gori, dobila podršku iz Beograda, za svoju principijelnost, od strane Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije, Zavjetnika, Obraza, pokreta ,,Naši'', Dveri, Srpskog narodnog fronta, Srba na okup, odgovornih parlamentarnih i državotvornih stranaka iz Republike Srpske, srpskih organizacija iz Makedonije i Hrvatske i drugih institucija koje štite regionalne interese Srba. Dovoljno za početak koji je previše interesantan za srpske neprijatelje i one koji manipulišu glasovima srpskih birača, a moraće da se suoče s nama tokom kampanje – kaže se na kraju saopštenja SL.

Portal Analitika