Društvo

Formiran registar privatnih zdravstvenih ustanova

Ministarstvo zdravlja formiralo je Registar svih privatnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori, s podacima o ispunjenosti opštih uslova za rad, propisanih Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, a u cilju objedinjavanja i formiranja jedinstvene baze podataka, saopšteno je iz tog Vladinog resora.
Formiran registar privatnih zdravstvenih ustanova
Portal AnalitikaIzvor

Dio registra koji se odnosi na djelatnost privatne zdravstvene ustanove i kontakt informacije (adresa, telefon i e-mail) dostupan je na sajtu Ministarstva zdravlja,  www.mzdravlja.gov.me, a pristupa mu se preko banera „Registar privatnih zdravstvenih ustanova“, koji se nalazi na početnoj stranici.

„Građani sada mogu jednostavno i brzo da dobiju sve potrebne informacije o zdravstvenim ustanovama koje su im potrebne“, saopšteno je iz Ministarstva.

Pored privatnih zdravstvenih ustanova, u registru su i sve javne zdravstvene ustanove, koje se nalaze u posebnom polju „Javne zdravstvene ustanove“, s istim setom podataka kao što je to slučaj kod privatnih i takođe su dostupne na sajtu.

Ministarstvo zdravlja je, kako su saopštili, u cilju formiranja jedinstvenog elektronskog registra i proširenja njegovog sadržaja potrebnim podacima, kontaktiralo sve privatne zdravstvene ustanove u Crnoj Gori, proslijeđeni su im upitnici i na osnovu podataka dobijenih iz upitnika, ali i iz Centralnog registra privrednih subjekata, ažurirani su podaci iz postojećeg registra ustanova koji je postojao u Ministarstvu zdravlja i formirana jedinstvena baza podataka privatnih zdravstvenih ustanova.

„Ustanove u ovom registru su prikazane interaktivino, na mapi Crne Gore, podijeljene po djelatnostima u svakoj od opština. Izborom opštine na mapi Crne Gore otvara se spisak svih privatnih zdravstvenih ustanova, a posebnim poljem za izbor djelatnosti taj izbor se može filtrirati po traženoj djelatnosti i tako prikazati samo ustanove tražene djelatnosti. Za svaku od ustanova dostupna je informacija o kontakt adresi, broju telefona i e-mail adresi. Ažuriranje podataka i vođenje registra u nadležnosti je ovlašćenih lica u Ministarstvu zdravlja“, objasnili su u saopštenju.

Portal Analitika