Društvo

Glavni grad izdvaja 35 000 eura za NVO

Komisija za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata nevladinih organizacija je, na sjednici održanoj juče u skladu sa članom 10 Odluke o finansiranju projekata nevladinih organizacija, donijela Zaključak o utvrđivanju rang liste projekata prema njihovoj konačnoj ocjeni, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada.
Glavni grad izdvaja 35 000 eura za NVO
Portal AnalitikaIzvor

Projekti su ocjenjivani na način što je svaki član Komisije pojedinačno ocjenio projekat po kriterijumima iz člana 7 Odluke, primjenom skale od 0 do 10 bodova i utvrdio ukupan broj bodova koje je dodijelio projektu.

- Konačna ocjena projekta predstavlja zbir ukupnog broja bodova svih članova Komisije. Konačne ocjene projekata iz oblasti koje je Komisija utvrdila kao prioritet za 2015. godinu uvećane se za 10 dodatnih bodova. Komisija je ukupno ocjenjivala 61 pojekat. Ukupan iznos sredstava predviđenih Budžetom Glavnog grada za ovu namjenu u 2015. godini iznosi 35.000 eura. Sredstva za finansiranje projekta nevladine organizacije dodjeljuju se u procentu koji ne može biti manji od 80 odsto iznosa predviđenog budžetom projekta, a projekat se može finansirati najviše do 20 odsto ukupnih sredstava predviđenih Budžetom Glavnog grada za finansiranje projekata nevladinih organizacija za 2015. godinu - navodi se u saopštenju.

Zaključak o utvrđivanju rang liste projekata prema njihovoj konačnoj ocjeni je objavljen na web sajtu Glavnog grada Podgorice. Komisija će, u roku od osam dana od dana utvrđivanja rang liste donijeti Odluku o finansiranju projekata nevladinih organizacija.

Portal Analitika