Društvo

TRŽIŠTE KOSE: Od 50 do 200 eura za kosu, od 400 do 900 nadogradnja

Djevojka, žena ili djevojčica koja ima kosu dužu od 55 eura može da je proda i da za nju uzme, zavisno od kvaliteta i njene gustine, između 50 i 200 eura.
TRŽIŠTE KOSE: Od 50 do 200 eura za kosu, od 400 do 900 nadogradnja
Portal AnalitikaIzvor

U crnogorskoj štampi mogu se naći oglasi za kupovinu kose, preko kojih se traži „zdrava, prirodna i nefarbana šišana kosa“.

Međutim, kako nam je kazala ženska osoba koja je dala oglas, ta je kosa namijenjena frizerskim salonima u Srbiji, prvenstveno u Beogradu, jer je tamo ugradnja kose veoma tražena frizerska usluga za koju treba izdvojiti cijelih 800 do 900 eura, mada se može naći i jeftinije. i za 400 eura.

„Dala sam oglas za moju prijateljicu, frizerku iz Beograda. U nekoliko dana javi mi se jedna osoba. Naši frizeri nisu dovoljno stručni za to, potrebna je velika vještina i strpljenje za nadogradnju kose. U Srbiji ima oko 100 salona koji to rade, a sam proces traje tri-četiri sata“, kazala je sagovornica Portala Analitika.

Ona sama, kako dodaje, dograđuje kosu već desetak godina, tako da joj je uvijek dužine koju voli „do oko struka“.

„Sebi tražim nešto prelijepo. Na žalost, od onoga što meni u Crnoj Gori ponude, nikada nisam ovdje našla odgovarajući kvalitet i dužinu. Jednom sam pošla u Nikšić za kosu neke djevojke. Mislila sam da je to to, ali se ispostavilo da je kosa nagrižena i da je treba skratiti za oko 10 cm, pa sam odustala“, kaže ona.

Sagovornica Portala Analitika upućuje na stranice Fejsbuka preko kojih se obavlja kupoprodaja kose.

kosa1

„Možete da nađete i fotografije na kojima se vidi na desetine kilograma kose“, kaže ona i dodaje da ima i onih koji pokušaju da prodaju neku staru pletenicu od pokojne babe. „To se ne traži."

Riječ je, veli, o veoma razvijenom i razgranatom tržištu. "Boja nije važna“, kaže.

A koliko često se kosa mora ponovo nadograđivati?

„Zavisi. Morate je mijenjati kad vaša kosa izraste. Ja to radim jednom u pola godine,“ kaže ljubazna sagovornica.

Momak joj, veli, zna da ne mrsi njenu kosu, ali mu to ne smeta.

(PA)

 

Portal Analitika