Vaterpolo

Kraj za juniore u Bakuu, ''ajkule'' eliminisane u osmini finala!

Kraj za juniorsku vaterpolo reprezentaciju Crne Gore na Evropskim igrama u Bakuu - izabranici Mirka Vičevića poraženi su u osmini finala od Rusije 11:8. Ukropina i drugovi nijesu bili na nivou na ovom takmičenju, očekivala se mnogo bolja igra, očekivala se borba za medalje, ali su ''ajkule'' znatno ranije završili učešće na šampionatu.
Kraj za juniore u Bakuu, ''ajkule'' eliminisane u osmini finala!
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora je povela preko Mijuškovića, ali je već u sljedećem napadu izjednačio Pronin. Isti igrač doveo je Rusiju u vođstvo, a na 2:2 izjednačio je Saveljić. Do kraja prve četvrtine ’’zbornaja’’ je postigla još dva gola preko Zinurova i Kulešova za 4:2. U drugoj dionici dugo nije bilo gola, da bi na tri minuta do poluvremena Šajkutdinov pogodio za 5:2. Saveljić je na minut do kraja dionice sa penala smanjio na 5:3.

Na startu treće četvrtine Saveljić je promašio peterac da smanji prednost Rusa, zatim je Ukropina pogodio stativu a onda nije realizovao napad sa igračem više. No, uspjeli smo da se opet odbranimo, a Radović je smanjio na 5:4. Međutim, Šajkutdinov vraća plus dva za Ruse. Igralo se jako brzo, pa je Banićević već u sljedećem napadu pogodio za 6:5 na pet minuta do kraja. Uslijedio je period od tri minuta bez gola, da bi Gmirja vratio Rusima dva gola viška, 7:5. Ubrzo je uzvratio Vušković i smanjio, a na minut do kraja nakon tajm-auta Saveljić je izjednačio na 7:7. U narednom napadu Rusije Saveljić i Radović su zaradili po isključenje, što je iskoristio Kulešov da pogodi za 8:7.

Saveljić je plivao za loptu, bio je najbrži, ali isti igrač nije uspio da iskoristi situaciju sa igračem više za izjednačenje. Ali, jesu Rusi koji sa penala dolaze do 9:7. Opet nijesmo iskoristili igrača više, nijesu ni Rusi, ali jeste Ukropina da na nešto više od četiri minuta do kraja meča smanji na 9:8. Nikita koristi igrača više za 10:8 na tri minuta do kraja. Sve dileme oko pobjednika riješio je Salimov.

Rusija će u četvrtfinalu igrati sa sa Španijom.

Crna Gora – Rusija 8:11 (2:4, 1:1, 4:3, 1:3)

Vaterpolo arena – Gledalaca: 200. Sudije: Spiridon Ahladiotis (Grčka), Kornelis Van der Lo (Holandija). Igrač više: Crna Gora 6 (3), Rusija 5 (3). Peterci: Crna Gora 2 (1), Rusija 2 (2).

Crna Gora: Tešanović (9 odbrana), Radulović, Franeta, Vušković 1, Vujošević, Ukropina 1, Mijušković 1, Radović 1, Brkić, Saveljić 3, Banićević 1, Krivokapić, Grgurević,

Rusija: Saratov, Kulešov 2, Pronin 2, Zinurov 2, Egorov, Melentev,  Salimov 1, Gmirja 1, Krug 1, Šajkutdinov 2, Šejken, Usov, Murašov.

Portal Analitika