Fudbal

UEFA pokrenula postupak protiv HNS zbog kukastog krsta

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) zbog kukastog krsta koji je bio utisnut na travnjaku Poljuda u Splitu, uoči meča kvalifikacija za prvenstvo Evrope protiv Italije.
UEFA pokrenula postupak protiv HNS zbog kukastog krsta
Portal AnalitikaIzvor

UEFA je saopštila da je reagovala zbog rasističkog incidenta na utakmici koja je odigrana u petak, prenio je BBC (Bi-Bi-Si)

Utakmica je odigrana pred praznim tribinama, pošto je navijačima Hrvatske zabranjeno da prisustvuju meču zbog rasističkih pjesama upućenih fudbalerima Norveške u martu.

HNS je incident na travnjaku ocijenio kao "sabotažu", dok je predsjednica Hrvatske Kolinda Granar Kitarović pozvala na hitnu istragu i istakla da je ovaj incident prouzrokovao nemjerljivu štetu ugledu te zemlje.

UEFA je saopštila da će ovaj slučaj biti razmatran 16. jula.

Ogroman višemetarski kukasti krst, znak Nacističke Njemačke i simbol najvećeg zla u istoriji čovečanstva, osvanuo je u petak na terenu splitskog stadiona uoči početka meča, nakon čega se portparol HNS Tomislav Pacak izvinio u ime Saveza, rekavši da je riječ o očiglednoj sabotaži i krivičnom djelu.

Portal Analitika