Društvo

Zarubica: Tražićemo asistenciju policije

Odmah nakon odluke Upravnog suda poslaćemo zvanični zahtjev shodno normativnim aktima i tražiti asistenciju policije, kazao je Duško Zarubica kojeg je Ministarstvo rada i socijalnog staranja upisalo kao generalnog sekretara.
Zarubica: Tražićemo asistenciju policije
Portal AnalitikaIzvor

I dalje se ne zna šta će se desiti sa Savezom sindikata (SSCG) i ko će zvanično biti generalni sekretar. Otkako je Ministarstvo rada saopštilo da je prvi čovjek Sindikata Duško Zarubica, drugi dio tog udruženja, koji podržava Marka Nikčevića, ne dozvoljava Zarubici i članstvu da uđu u prostorije te sindikalne organizacije.

Kako je za radio Antena M kazao Zarubica, uskoro će i posljednji pravni lijek koji je mogao da odgodi neminovno biti iskorišten.

"Koliko znam, oni su se žalili Upravnom sudu na odluku m

inistarstva, što znači da su podnijeli tužbu protiv Ministarstva rada. Nadamo se da će sud u što kraćem roku zbog opšteg interesa, zbog štete koja se nanosi Savezu sindikata, što prije odlučiti. Pošto postoji pravosnažna presuda Osnovnog suda i izvršna presuda,oni su iskoristili jednu zakonsku mogućnost, tražili su izuzeće javnog izvršitelja. Taj predmet je sada kod predsjednika Osnovnog suda u Podgorici i mi vrlo brzo očekujemo njegovu reakciju", istakao je Zarubica.

On kaže da posao generalnog sekretara obavlja van kancelarija Sindikata, na skupovima se on pojavljuje kao generalni sekretar, probleme poput onog u Kolašinu rješava sa državnim organima, pa mu nije jasno zašto su prostorije problem. Najavljuje da će odmah nakon odluke suda tražiti zvaničnu intervenciju policije.

"Mi smatramo da nema nikakvog osnova za izuzeće javnog izvršitelja, jasno je da je to samo kupovina vremena. Ali eto, mi smo legalisti, sačekaćemo još i tu odluku i odmah nakon toga poslaćemo zvanični zahtjev shodno normativnim aktima,tražićemo asistenciju policije", naglasio je Zarubica.

Zarubica je kazao i da je Branko Vujisić, koji je javno podnio ostavku na mjesto predsjednika Skupštine SSCG-a, među onima koji su i dalje u Sindikatu i koji mu ne dozvoljavaju da uđe u prostorije.

Podsjećamo, Ministarstvo rada odlučilo je da mjesto generalnog sekretara pripada Dušku Zarubici i od tada traju prepucavanja u SSCG-u o tome kome pripada pozicija lidera te sindikalne organizacije.

Izvor: Antena M

Foto: rtcg.me

Portal Analitika