Društvo

Zaposleni u ZIKS-u najavili štrajk: Radimo najopasniji posao u državi

Zaposleni u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) organizovaće štrajk i to, kako je najavio predsjednik sindikalne organizacije ZIKS-a Nenad Rakočević, odmah nakon zvaničnog glasanja u četvrtak.
Zaposleni u ZIKS-u najavili štrajk: Radimo najopasniji posao u državi
Portal AnalitikaIzvor

''U četvrtak je planirano izjašnjavanje radnika o protestu pismenim putem. Prvi razlog i najveći zbog kojeg protestujemo je penziona problematika. Radnici koji bi pošli u penziju, imali bi penziju do 220 eura, to je maksimum. Smatramo da je to jako malo. Sada primamo male plate, a sa ovim penzijama ne možemo ništa. Mi tražimo isto što ima, recimo, ANB. Zaista radimo jako težak posao. Mogu reći da trenutno radimo najteži i najopasniji posao u državi.'', kazao je Rakočević za radio Antena M.

Upravo to je drugi razlog zbog kojeg će biti organizovan štrajk - uslovi rada. Kako kaže Rakočević, zaposleni ne misle na materijalne probleme, lošu opremu ili slično, već na nešto mnogo ozbiljnije.

''Taj dio odnosi se na naše uslove u smislu zaštite države od zatvorenika. Naš položaj je veoma nepovoljan,i jako nam je teško da radimo u tim uslovima.''

Rakočević kaže da će detalje problema sa kojima se radnici suočavaju saopštiti na konferenciji za medije.

Izvor: Antena M

Portal Analitika