Fudbal

U21: Uspješan start, Moldavija pala u Podgorici

Mlada reprezentacija Crne Gore pobjedom je počela kvalifikacije za U21 Evropsko prvenstvo - tim Mojaša Radonjića pobijedio je u Podgorici Moldaviju sa 1:0.
U21: Uspješan start, Moldavija pala u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Više od dobrog rezultata raduje odlična igra koju je naša selekcija pokazala na premijeri novog kvalifikacionog ciklusa, jer tokom čitave utakmice gosti su prijetili samo iz malobrojnih prekida, dok je naša selekcija propustila niz odličnih prilika da slavi i ubjedljivije.

Već od starta meča ređale su se šanse pred golom Moldavaca - prvo Janković, pa Kopitović, Pepić, Đorđević, Savićević i Vujačić stavili su na velike muge golmana Bugu koji je napokon kapitulirao u 40. minutu kada je Savićević glavom zakucao u mrežu loptu koju je golman Moldavije odbio nakon šuta Boljevića.

I drugo poluvrijeme proteklo je u totalnoj dominaciji domaćina, iako je tempo igre bio nešto slabiji nego u prvom poluvremenu. Đorđević, Boljević i Janković su sa lakoćom "cijepali" protivničku odbranu, ali je prava završnica izostala. Prvu i jedinu pravu priliku gosti su imali u 73. minutu kada je Kordić odličnom intervencijom spriječio Siofua da izjednači rezultat...

Selektor Radonjić na kraju može biti zadovoljan premijerom - uz sjajan posjed lopte i odnos 18:1 u šutevima na gol, Crna Gora je nagovijestila da ima potencijal da bude jdan od protagonista u prvoj grupi kvalifikacija.

Crna Gora - Moldavija 1:0 (1:0)

Gradski stadion, Podgorica
Gledalaca: 1.000

Sudija: Orkhan Mammadov (Azerbejdžan)

Strijelac
1:0 - Savićević 40'

Žuti kartoni
Raspopović - Crna Gora
Ciofu - Moldavija

Crna Gora: Marko Kordić, Deni Hočko, Ilija Tučević, Igor Vujačić, Boris Kopitović, Aleksandar Boljević, Luka Đorđević (od 83. Goran Milojko), Marko Janković (od 90+2. Milan Vušurović), Vukan Savićević (od 87. Nebojša Kosović), Momčilo Raspopović, Mirenes Pepić. Selektor: Mojaš Radonjić.

Moldavija: Victor Buga, Daniel Vlas, Dinu Graur, Ionel Mîrza (od 46. Andrei Ciofu), David Andronic, Dan Spătaru, Radu Rogac, Alexandru Belevschi, Valeriu Zghibarța (od 83. Ilie Damașcan), Cristian Cîrlan (od 72. Dmitri Semirov), Serghei Svinarenco. Selektor: Igor Ursachi.

Portal Analitika