Region

Stefan se utopio, brat izmislio priču o otmici

Nalazi obdukcije pokazali su da se Stefan Ilić (12) iz Banatske Subotice, za kojim se tragalo od subote, utopio u kanalu rijeke Karaš, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).
Stefan se utopio, brat izmislio priču o otmici
Portal AnalitikaIzvor

Pripadnici MUP-a utvrdili su da nije bilo otmice, jer je Stefanov mlađi brat priznao u policiji da je to izmislio, prenosi B92.

Tijelo dječaka pronašao je mještanin Jovan Grujić, a ronioci su ga izvukli iz vode na mjestu koje je svega 300 metara udaljeno od porodične kuće Ilića u Banatskoj Subotici.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ranije danas rekao je da pronalazak tijela ukazuje na to da je malo vjerovatno da je otmice bilo.

Dječak je u subotu nestao u Banatskoj Subotici i policija je, odmah po prijavi, počela opsežnu pretragu tog i okolnih mjesta.

Policijske patrole su se nalazile na svim prilazima Banatskoj Subotici, detaljno su provjeravana sva vozila, dok su se u potragu uključili i ronioci žandarmerije, koji su pretraživali rijeku Karaš.

Svi granični prelazi su strogo kontrolisani, uspostavljena je saradnja i s rumunskim kolegama, a fotografija s opisom dječaka bila je na svm elektronskim medijima.

Stefan je poslednji put viđen u selu Banatska Subotica, u opštini Bijela Crkva, a jedini svjedok njegovog nestanka bio je mlađi brat.

Portal Analitika