Protokol

Đukanović čestitao Staniševu reizbor na mjesto predsjednika PES

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović uputio je danas čestitku Sergeju Staniševu povodom njegovog reizbora na mjesto predsjednika Partije evropskih socijalista.
Đukanović čestitao Staniševu reizbor na mjesto predsjednika PES
Portal AnalitikaIzvor

U čestitki se između ostalog kaže:

„Vaš reizbor je potvrda uspješnosti politika i projekata koje je PES pod Vašim vođstvom organizovala u prethodnom periodu. Takođe, i priznanje za transparentnost i jednaku posvećenost svim punopravnim i pridruženim članicama, kao i partijama i organizacijama koje imaju posmatrački status. Vi ste na dužnosti predsjednika doprinijeli da PES ojača svoju poziciju na evropskom političkom tržištu, da se u ovim turbulentnim vremenima potvrdi kao politička snaga koja njeguje pravdu, slobodu i jednakost, najveće vrijednosti evropske demokratije.

Angažovanje PES u Grupi socijalista i demokrata u Evropskom Parlamentu, kao i u Grupi Komiteta regiona, zastupljenost u Evropskoj komisiji i pomoć partijama na nacionalnim nivoima, pomogli su u oblikovanju evropske političke agende, koja je okrenuta miru, razvoju i demokratiji.

Posebno želim da istaknem podršku PES politici proširenja EU i evropskoj integraciji regiona Zapadnog Balkana. Crna Gora ima prema tome izuzetan respekt kao zemlja koja je lider u pregovaračkom procesu sa EU.

Uvjeren sam da ćete i u ovom vremenu prepunom novih izazova nastaviti da vodite PES putem koji će nam svima u Evropi pomoći da lakše dođemo do zajedničkih odgovora. Želim da Vas uvjerim da u tome možete računati na punu podršku Demokratske partije socijalista Crne Gore“, navedeno je u pismu predsjednika Đukanovića.

Portal Analitika