Društvo

Ronioci uklonili pet bombi iz Opatova u Tivtu (FOTO)

Pripadnici Regionalnog centra za obuku ronilaca za podvodno razminiranje (RCUD ) iz Bijele su uklonili pet ručnih bombi iz podmorja Opatova u Tivtu, saopšteno je Portalu Analitika iz tog centra.
Ronioci uklonili pet bombi iz Opatova u Tivtu (FOTO)
Portal AnalitikaIzvor

Bombe su preuzeli službenici MUP-a, unaprijed predviđenom procedurom u ovakvim situacijama radi uništvanja ubojnih sredstava.

15bombetvt

I u ovom slučaju građani su pozvali policiju a potom je MUP uputio zvaničan zahtjev RCUD-u za sprovođenje, za ovakve slučajeve, unaprijed utvrđenih aktivnosti. Ovo je i zakonom predviđena procedura da se prvo obavještavaju organi Ministarstva unutrašnjih poslova a potom oni usaglašavaju proces sa Regionalnim centrom za obuku ronilaca za podvodno razminiranje iz Bijele.

15bombeall„Bombe, koje su predstavljale opasnost za kupače i turiste, očigledno je ne tako davno odbacilo neko neodgovorno lice. Obavještavajući javnost o ovoj akciji RCUD ujedno upućuje i apel građanima da ne odbacuju ovakva sredstva  koja izazivaju opštu opasnost  sa nesagledivim posljedicama“, ističe se u saopštenju. 
Portal Analitika