Abiznis

Žugić: Neophodno poštovati principe racionalne potrošnje

Ministarstvo finansija podržava sve infrastrukturne projekte kojima se stvaranju preduslovi za snažniji ekonomski rast i razvoj, ali je neophodno poštovanje principa racionalne potrošnje i poslovanja u skladu sa finansijskom održivošću, poručio je ministar Radoje Žugić.
Žugić: Neophodno poštovati principe racionalne potrošnje
Portal AnalitikaIzvor

On je danas primio predstavnike njemačke kompanije WTE- direktora predstavništva za Crnu Goru Gunter Fausta i direktora za prodaju i finansije Joachima Dudeya, a sastanku su prisustvovali ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Steinaker i predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, povod sastanka bio je razmatranje potencijalnih modela za obezbjeđivanje finansijske održivosti projekta prečišćavanja otpadnih voda, koji se realizuje u saradnji sa Opštinom Budva.

Dudey je, kako se navodi, upoznao Žugića sa trenutnim statusom projekta, kao i postojećim otvorenim pitanjima.

-Ističući da država mora biti pouzdan partner u saradnji sa investitorima, Žugić je iskazao podršku svim infrastrukturnim projektima kojima se stvaranju preduslovi za snažniji ekonomski rast i razvoj, ali i naglasio neophodnost poštovanja principa racionalne potrošnje i poslovanja u skladu sa finansijskom održivošću- kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, imajući u vidu ekološki značaj koji proističe iz uspješne realizacije tog projekta, dogovoreno intenziviranje komunikacije između svih resornih ministarstava i međunarodnih partnera na tu temu.

Portal Analitika