Politika

DF: Opravdani zahtjevi rudara

Demokratski front (DF) podržava opravdane zahtjeve radnika Rudnika boksita i, kako je saopšteno, njihovu odlučnost da se izbore za svoja prava.
DF: Opravdani zahtjevi rudara
Portal AnalitikaIzvor

U DF-u smatraju da samo snažan pritisak na aktuelnu vlast, koji uključuje i proteste, može dovesti do ostvarivanja osnovnih prava ovih radnika, koji su dovedeni na ivicu egzistencije.

„Hrabrost i borba radnika Metalca, Željezare i čuveni silazak rudara u jamu u Nikšiću, treba da budu primjeri i radnicima Boksita na koji način treba da djeluju, jer ne postoji drugi način da dođu do ispunjenja zahtjeva. To je viđeno u slučaju radnika Kombinata aluminijuma (KAP) koji su vjerovali premijeru Milu Đukanoviću i nakon toga je na hiljade njih ostalo bez posla“, navedeno je u saopštenju DF-a.

Ta kooperativnost ih je, kako se dodaje, skupo koštala, a jedino su veliku korist imali pojedini čelnici sindikata KAP-a.

„Radnici sa sjevera čak nijesu ni imali pravo da protestuju, a podsjećamo da je opravdani bunt zaposlenih u rudniku Brskovo razbijen uz primjenu sile. Jasno je, ko je uporan i hrabar ostvariće svoje ciljeve, jer je naivno čekati da se Vlada koja je uništila svako preduzeće u Crnoj Gori, sada odluči da pomogne bilo kome- smatraju u DF-u.

Zato, kako su kazali, DF organizuje proteste, jer ne postoji drugi način da se u Crnoj Gori dođe do slobode.

-Taj metod treba da primijene svi oni koji su pogođeni nepravdom, radnici, studenti, zaposleni u zdravstvu, prosvjeti i svi drugi koje je ovaj režim ponizio i ostavio bez osnovnih prava- poručili su iz DF-a.

Radnici Boksita protestovali su danas ispred Vlade i Privrednog suda nezadovoljni što nadležni ne rješavaju njihove probleme.

(Mina biznis)

Portal Analitika