Podgorica

Francuske kompanije zainteresovane za projekte u Podgorici

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović sa saradnicima, danas je razgovarao sa Alenom Rišarom, specijalnim predstavnikom Republike Francuske za ekonomske odnose sa Balkanom.
Francuske kompanije zainteresovane za projekte u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik Stijepović je izrazio zadovoljstvo tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima Francuske i Crne Gore i istakao da dobri politički odnosi predstavljaju snažan temelj za unapređenje ekonomske saradnje dvije države i njenih glavnih gradova.

On je, predstavljajući projekte koje Glavni grad planira da realizuje u narednom periodu, ukazao na njihov značaj za Podgoricu i Crnu Goru i izrazio očekivanje da će poznate francuske kompanije pokazati interesovanje i uzeti ušešće na međunarodnim tenderima koje Glavni grad uskoro planira da raspiše za realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata.

Gradonačelnik je tom prilikom posebno istakao značaj izgradnje uređaja za prečišćavanje otpadnih voda i tretmen kanalizacionog mulja, Gradskog pozorišta, biciklističkih staza, Doma za stare, efikasnijeg gradskog prevoza i kvalitetnije sportske infrastrukture.

Rišar je, ocjenjujući da je Podgorica grad koji se dinamično i intenzivno razvija, prenio interesovanje poznatih i renomiranih francuskih kompanija koje su spremne da učestvuju u realizaciji kapitalnih infrastrukturnih projekata u Podgorici, naročito za izgradnju uređaja za prečišćavanje otpadnih voda.

On je ocijenio da bi realizacija jednog tako važnog projekta u glavnom gradu Crne Gore bila najbolja preporuka za francuske kompanije da svoje znanje i kapital valorizuju ne samo u Podgorici, nego i čitavoj Crnoj Gori.

Rišar je, na kraju sastanka predstavnicima uprave Glavnog grada sa pozicije gradonačelnika koju je obavljao više decenija prenio lična i veoma korisna iskustva u obavljanju poslova u lokalnoj administraciji.

Portal Analitika