Protokol

Milić predao akreditivna pisma predsjedniku Austrije

Ambasador Crne Gore u Republici Austriji Ivan Milić predao je danas akreditivna pisma Predsjedniku Republike Austrije Hajncu Fišeru.
Milić predao akreditivna pisma predsjedniku Austrije
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom je sa zadovoljstvom konstatovano da  postoji odlična saradnja između dvije zemlje u svim oblastima i na svim nivoima, kao i da je u obostranom interesu njeno dalje inteziviranje, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Predsjednik Fišer je čestitao Crnoj Gori na zavidnim rezutatima koje postiže u integracionim procesima i naglasio da će Austrija nastaviti da bude aktivan promoter daljeg napretka Crne Gore ka njenom punopravnom članstvu u EU.

“Integracija svih zemalja Zapadnog Balkana u EU  ostaje u vrhu  prioriteta austrijske vanjske politike”, dodao je predsjednik Fišer.

Ambasador Milić je zahvalio Austriji na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori na njenom evropskom putu i izrazio uvjerenje u dalji uzlazan trend bilateralnih odnosa.

Sagovornici su se saglasili da će Samit Zapadnog Balkana 2015, koji se održava u Beču avgusta ove godine, biti odlična prilika za prezentovanje regionalnih prioriteta i zajedničkih infrastrukturnih projekata koji bi se mogli finansirati iz fondova EU.

 

 

Portal Analitika