Politika

Đukanović: Doprinosimo stvaranju mehanizama za realizaciju projekata u regionu

Crna Gora odgovorno doprinosi stvaranju mehanizama za realizaciju zajedničkih projekata u regionu, istaknuto je na sastanku predsjednika Vlade Mila Đukanovića i specijalnog izaslanika Ministarstva vanjskih poslova Francuske Alana Rišara.
Đukanović: Doprinosimo stvaranju mehanizama za realizaciju projekata u regionu
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je iskazao zadovoljstvo sve dinamičnijim političkim i ekonomskim dijalogom između Crne Gore i Francuske i ukupnim razvojem bilateralnih odnosa, osvrnuvši se takođe i na značaj podrške koju Francuska u kontinuitetu pruža Crnoj Gori i zemljama regiona u nastojanju da kroz proces evropske i evroatlantske integracije stvore pretpostavke za stabilan i dugoročan razvoj Zapadnog Balkana.

Podsjetio je u tom kontekstu, na doprinos Francuske aktuelnom procesu infrastrukturnog povezivanja regiona unutar sebe i sa EU, u cilju prevazilaženja višedecenijskog zaostajanja i daljeg ekonomskog razvoja.

"Vlada ostaje posvećena snaženju ekonomskog razvoja Crne Gore i savladavanju ključnih izazova na polju daljeg snaženja vladavine prava i unapređenja znanja”, kazao je predsjednik Vlade.

Specijalni izaslanik Ministarstva vanjskih poslova Republike Francuske Alan Rišar iskazao je zadovoljstvo saradnjom sa Crnom Gorom koja, kako je kazao, na odgovoran način doprinosi ostvarenju ideje i stvaranju mehanizama za realizaciju zajedničkih projekata u regionu pod pokroviteljstvom Evropske unije na polju saobraćajne i energetske infrastrukture. Posebno se osvrnuo na ekonomsku saradnju Crne Gore i Francuske, ističući značaj razvojnih projekata u oblasti turizma i saobraćaja.

Sagovornici su se saglasili da konkretizacija dogovora predsjednika Vlade sa predstavnicima francuske privrede u Parizu krajem prošle godine, ide u dobrom pravcu.

"Dvije države u narednom periodu posvetiće posebnu pažnju i programima za mlade, u pravcu povećavanja njihove mobilnosti i usvajanja novih znanja važnih za njihovu i konkurentnost čitavog društva", saopšteno je iz Vlade.

Foto: gov.me

Portal Analitika