Abiznis

Žugić primio predstavnike njemačke kompanije WTE

Ministar finansija Radoje Žugić primio je danas predstavnike njemačke kompanije WTE, direktora predstavništva za Crnu Goru Gunter Fausta i direktora za prodaju i finansije, Joachim Dudeya. Sastanku su prisustvovali Ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori, Gudrun Steinaker i gradonačelnik opštine Budva, Lazar Rađenović.
Žugić primio predstavnike njemačke kompanije WTE
Portal AnalitikaIzvor

Povod sastanka bilo je razmatranje potencijalnih modela za obezbjeđivanje finansijske održivosti projekta prečišćavanja otpadnih voda, koji se realizuje u saradnji sa Opštinom Budva. S tim u vezi, Dudey je upoznao ministra sa trenutnim statusom projekta, kao i postojećim otvorenim pitanjima.

Ističući da država mora biti pouzdan partner u saradnji sa investitorima, ministar Žugić je iskazao podršku svim infrastrukturnim projektima kojima se stvaranju preduslovi za snažniji ekonomski rast i razvoj, ali i naglasio neophodnost poštovanja principa racionalne potrošnje i poslovanja u skladu sa finansijskom održivošću.

Imajući u vidu ekološki značaj koji proističe iz uspješne realizacije navedenog projekta, dogovoreno je inteziviranje komunikacije između svih resornih ministarstava i međunarodnih partnera na ovu temu.

Portal Analitika