Društvo

Tivat: Luštica Bay donirala vozilo hitne pomoći

Tivatska kompanija Luštica Development AD i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore donirali su juče reanimobil Hitnoj pomoći Tivat, vrijedan 28.9 hiljada eura.
Tivat: Luštica Bay donirala vozilo hitne pomoći
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Novo sanitetsko vozilo za urgentno terensko medicinsko zbrinjavanje pacijenata je obezbijeđeno zahvaljujući donaciji vrijednoj 15 hiljada eura Luštice Development, Fonda zdravstva koji je obezbijedio 10 hiljada, dok je ostatak finansirao Zavod.

"Nama u Luštici Development je veoma drago što je Kompanija u mogućnosti da sponzoriše tako važnu i vitalnu ustanovu opštine Tivat, kao što je Služba hitne pomoći. Luštica Bay izrasta u dom zdravog i aktivnog života u regionu, i, dok se svi nadamo da će to uvijek značiti dobro zdravlje naših stanovnika i gostiju, ostaje životna činjenica da će, s vremena na vrijeme, većina nas biti u potrebi za hitnom medicinskom pomoćina jedan ili drugi način, i to je razlog zašto nam je zadovoljstvo da budemo u prilici i obezbijedimo sponzorstvo za kupovinu ovog ambulantnog vozila. Iako se nadamo da će što manje ljudi imati potrebu da ga koristi, ostajemo uvjereni da se kvalitet naše zdravstvene ustanove i hitne službe značajno unapređuje i poboljšava obezbjeđivanjem vozila kao što je ovo“, saopštio je Daren Gibson, izvršni direktor kompanije Luštica Development.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Saša Stefanović podsjetio je da je ta ustanova osnovana da bi se unaprijedio kvalitet usluga iz oblasti urgentnog medicinskog zbrinjavanja pacijenata.

"Donirano vozilo će umnogome da poveća kvalitet hitne terenske medicinske pomoći, isključivo na području Opštine Tivat, izuzev u urgentnim situacijama velikih nesreća i nezgoda gdje će takođe biti mobilisano kao ispomoć. Mi smo veoma zadovoljni ovom saradnjom i zahvaljujemo se Opštini Tivat i Luštici Development, kao veoma društveno-odgovornoj kompaniji, što su prepoznali ovu našu potrebu“, istakao je dr Stefanović.

vozilo1tv

Predsjednik Opštine Tivat Ivan Novosel podsjetio je da se radi o jednoj od mnogobrojnih donacija Luštice Development koje je kompanija do sada obezbijedila za tivatsko područje.

"Ovim se podrška koju Luštica Development pruža tivatskom zdravstvu neće završiti. U predstojećem periodu kompanija će finansirati i izgradnju sanitarnog čvora u Domu zdravlja koje će biti namijenjeno licima sa invaliditetom“, saopštio je Novosel.

Predstavnik Fonda zdravstva Amer Ramusović smatra da bi model saradnje Opštine Tivat i kompanije Luštica Development trebalo da posluži kao primjer.

"To bi trebalo da posluži kao primjer i podsticaj i drugim opštinama i investitorima i svim društveno odgovornim kompanijama, da na ovaj način iskažu podršku društvu u kojem posluju“, istakao je Ramusović.

Luštica Development je prošle godine je donirala opremu u vrijednosti tri hiljade eura tivatskoj Službi hitne pomoći. Kroz program podrške lokalnoj zajednici do sada je opredijeljeno više od 600 hiljada eura, među kojima su i sredstva za opremanje odjeljenja nekoliko bolnica u Boki.

Kompanija razvija projekat Luštica Bay, novi grad na Jadranu, koji će imati sedam hotela, dvije marine, prvi profesionalni golf teren sa 18 rupa, više od 1000 stanova, 500 vila i gradskih kuća, sportske objekte i sadržaje, kao i druge objekte koji će upotpuniti izgled i funkcionalnost grada.

Portal Analitika