Protokol

Bečić na konferenciji u Beogradu, sastaće se sa Dačićem i Mihailović

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić učestvovaće od 15. do 18. juna u Beogradu na Konferenciji na visokom nivou, pod nazivom "Demokratsko upravljanje i reforma javne uprave na Zapadnom Balkanu ", koju organizuje Aspen institut Njemačke.
Bečić na konferenciji u Beogradu, sastaće se sa Dačićem i Mihailović
Portal AnalitikaIzvor

Cilj ove Konferencije je, kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, da ponudi platformu za učesnike na visokom nivou da diskutuju i identifikuju goruće probleme zemalja Zapadnog Balkana.

"Demokratsko upravljanje i reforma javne uprave su veoma važni elementi reformskog procesa na Zapadnom Balkanu i pretpostavke za dugoročni mir, prosperitet i demokratiju. Postoji opšta potreba u cijelom regionu za proširenje i produbljivanje demokratskog upravljanja u državnim institucijama i javnom diskursu. Osim toga, dobro funkcionisanje javne administracije je ključ za održavanje reda i zakona i obezbjeđivanja pristupa svim javnim uslugama", saopšteno je iz partije.

Na Konferenciji će između ostalih učestvovati i Dr. Ernst Reichel, specijalni izaslanik za jugoistočnu Evropu, Tursku i države EFTA, kao i Rüdiger Lentz, izvršni direktor Aspen instituta u Njemačkoj.

Tokom trodnevne posjete predsjednik Demokratske Crne Gore i drugi učesnici Konferencije imaće sastanak i sa Ivicom Dačićem, ministrom spoljnjih poslova Republike Srbije, dr Zoranom Mihajlović, prvom zamjenicom Premijera i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Majklom Devenportom, šefom Delegacije EU u Srbiji, Majklom D. Kribijem, ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji, Hajncom Vilhelmom, ambasadorom SR Njemačke u Republici Srbiji, kao i sa određenim brojem učesnika ove Konferencije.

Portal Analitika