Društvo

UDG ugostio studente Univerziteta Albany iz Njujorka

Dvadeset studenata i tri profesora sa njujorškog Univerziteta Albany posjetili su Univerzitet Donja Gorica (UDG) u okviru postdiplomskog i magistarskog programa iz biznisa Master of Business Administration (MBA).
UDG ugostio studente Univerziteta Albany iz Njujorka
Portal AnalitikaIzvor

Posjeta je ostvarena na osnovu saradnje koja je sklopljena između dva univerziteta, u okviru koje prof. dr Jakov Crnković sa Univerziteta iz Njujorka, predaje predmete iz oblasti informatike na Fakultetu za informacione sisteme i tehnologije UDG.

Na ideju da američki postdiplomci posjete Crnu Goru došao je Crnković.

“Studenti postdiplomskog programa MBA su zaposleni u velikim kompanijama u SAD-u, i pored toga razvijaju sopstvene biznise, što u mnogome otvara mogućnosti za sklapanje saradnje, ostvarenje dobrih biznis prilika kako za naše studente koji odu u SAD, tako i za američke studente koji su svojim dolaskom u Crnu Goru pokazali interesovanje za rad, boravak i saradnju sa ljudima iz Crne Gore”, saopšteno je iz UDG-a.

1506udg2

U okviru trodnevne posjete postdiplomci iz SAD-a su imali priliku da prisustvuju predavanju Veselina Vukotića, rektora UDG-a, posjete prijestonicu Cetinje i upoznaju se sa crnogorskom istorijom i kulturom, razgovaraju sa Blagotom Radulovićem, pomoćnikom ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, ali i Antonom Jurovickim, uspješnim crnogorskim preduzetnikom u oblasti IT , svršenim studentom Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije na UDG-u.

Takođe, američki studenti su posjetili Ambasadu SAD-a u Crnoj Gori, Centralnu banku Crne Gore, kompaniju "Čelebić” i Porto Montenegro u Tivtu.

Sljedeći korak u saradnji ova dva Univerziteta jeste odlazak studenata UDG-a u posjetu Univerzitetu u Njujorku.

Portal Analitika