Fudbal

Kapelo dobija 21,5 miliona eura u slučaju otkaza

Fudbalska reprezentacija Rusije nastavlja da propada u kvalifikacijama za EURO 2016, ali Rusi ne smiju da otpušte Fabija Kapela.
Kapelo dobija 21,5 miliona eura u slučaju otkaza
Portal AnalitikaIzvor

Nakon šokantnog poraza od Austrije u Moskvi, drugog od istog rivala u posljednja tri meča, Rusija je ostala na samo osam bodova i daleko od pozicije koja vodi direktno u Francusku.

Iako "Zbornaja" ima očajne rezultate u kvalifikacijama, s obzirom na ulaganja i renome igrača, te iako je već mjesecima selektor Fabio Kapelo označen kao glavni krivac, Rusi oklijevaju u otkazu.

Razlog je jednostavan – novac. Bez obzira što se Rusi lako odlučuju na sumanute cifre, ni njima nije svejedno što bi Italijanu u slučaju otkaza morali da isplate čak 21,5 miliona eura! 

Kapelo ima ugovor do 2018. godine vrijedan 32,5 miliona eura, prošle godine je dobio 4,5, a ove mu sljeduje 6,5 miliona. 

Rusi i dalje mogu direktno na EP, ali i u slučaju četiri pobjede do kraja kvalifikacija, zavisiće od rivala. Austriji su dovoljna četiri boda protiv Moldavije, Švedske, Crne Gore i Lihtenštajna da zadrže mjesto iznad "Zbornaje", pa će ključan meč biti derbi 5. septembra sa Švedskom, koja ima četiri boda više. 

Portal Analitika