Društvo

RADULOVIĆ: Mugošinim polaganjem vijenaca ispituju kako bi se reagovalo na rehabilitacije

Predsjednik Matice crnogorske Dragan Radulović kazao je u izjavi za Portal Analitika da polaganje vijenaca za žrtve Zidanog mosta od strane Miomira Mugoše predstavlja opipavanje terena kako bi se u Crnoj Gori reagovalo na rehabilitaciju četnika.
RADULOVIĆ: Mugošinim polaganjem vijenaca ispituju kako bi se reagovalo na rehabilitacije
Portal AnalitikaIzvor

Ambasador Crne Gore u Sloveniji Miomir Mugoša položio je u petak vijenac, a mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije pomolio se za žrtve Zidanog mosta na spomen-obilježju u Kamniškoj Bistrici u Sloveniji.

Radulović je tim povodom rekao da Mugoša to nije uradio na svoju ruku već da je imao podršku Vlade.

- Rehabilitacija Draže Mihailovića koja je nedavno sprovedena u Srbiji dala je podsticaj da se počne razmišljati i o rehabilitaciji četničkih komandanata i formacija koje su djelovale po Crnoj Gori.  Ambasador (Mugoša) sprovodi državnu odluku i sumnjam da je njegova ekselencija to uradila na svoju ruku, već je to izvedeno u konsultacijama sa  Ministarstvom. Tu ne vidim ništa posebno osim da je to jedno malo ispipavanje javnog mnjenja kako bi se u Crnoj Gori reagovalo na eventualne rehabilitacije - Rekao je Radulović za Portal Analitika.

On je napomenuo da ne misli da je to državna politika ali da sigurno jeste ispipavnje terena. Radulović je istakao i da  je Mugoša položio vijence na svoju ruku ne bi bio  opozvan.

- Vjerovatno bi bilo neko ograđivanje od njegovog postupka, kako tog ograđivanja nema ambasador zasigurno ima podršku Ministarstva - rekao  je Radulović.

Predsjednik Matice crnogorske je naglasio da "iza svega stoji Srpska pravoslavna crkva".

Na pitanje otkud tako dobri odnosi između SPC i države kad se čini da su oni u stalnom sukobu, Radulović naglašava da "u sukobe među prijateljima ne vjeruje".

 

B.K.

Portal Analitika