Kultura

NAGRADNA IGRA: Pogledajte "Operu za tri groša" sa najboljeg mjesta u Zetskom domu

Portal Analitika i Kraljevsko pozorište "Zetski dom" nagrađuju naše čitaoce kartama za predstavu "Opera za tri groša" koja će od danas do 19. juna svake večeri od 19 časova biti igrana u tom teatru na Cetinju, u okviru MIT Festivala.
NAGRADNA IGRA: Pogledajte "Operu za tri groša" sa najboljeg mjesta u Zetskom domu
Portal AnalitikaIzvor

Prvih pet čitalaca koji danas od 14 časova pozovu broj našeg portala 067 / 300 - 170, biti u prilici da dobiju po dvije ulaznice za jedan od terminina u kojima će se izvoditi ova predstava.

"Operu za tri groša", koprodukciju Kraljevskog pozorišta "Zetski dom" i Srpskog narodnog pozorišta, režirao je poznati, nagrađivani slovenački autor Tomi Janežič. To je Brehtova čuvena adaptacija iz 1928. godine "Prosjačke opere" koju je Džon Gej napisao još 1728. godine. Uloge tumače Geno Lener, Srđan Grahovac, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Karmen Bardak, Miloš Pejović, Julija Milačić, Katarina Krek, Dimitrije Dinić, Milica Trifunović, Tijana Marković, Milica Janevski, Ivana Vuković, zatim sopran Olivera Tičević, i ansambl na sceni koji čine Zorana Jovanović (flauta, pikolo), Meša Kerović (trombon), Tijana Kovačević (harmonika), Gašper Peršl (udaraljke), Sava Rajković (truba), Gabor Bunford (alt saksofon, klarinet), Luka Ropret (bendžo, gitara, ukulele) i Hugo Šekoranja (sopran saksofon, tenor saksofon, klarinet), a dirigent i pijanista je Žarko Prinčič.

Scenografiju i dizajn svjetla uradio je reditelj Janežič, dramaturgiju i koreografiju potipisuje Katja Legin, a kostime Marina Sremac. Asistenti reditelja i dramaturga bili su Mirjana Medojević i Mirko Radonjić, asistent na scenografiji Saša Anđelić, audio materijal obradio je Tomaž Grom, a video materijala Senad Šahmanović.

Portal Analitika