Fudbal

Pavićević podnio ostavku

Iako se očekivalo da članovi uprave FK Iskra, nakon istorijskog uspjeha i plasmana u Prvu ligu, nastave da vode klub i u najelitnijem takmičenju, Aleksandar Pavićević, predsjednik danilovgradskog kluba, podnio je ostavku na tu funkciju, objavio je Dan.
Pavićević podnio ostavku
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Ostavka je isključivo moj lični čin. Uzroci su profesionalne prirode i posvećivanja stopostotno poslovnom angažmanu, jer smatram da je Iskra danas nešto što zaslužuje upravu koja će joj biti maksimalno posvećena. Bilo kakva improvizacija ne bi bila poželjna, jer kada spoznate činjenicu da nijeste u mogućnosti da pružite 100 odsto svojih mogućnosti u nekim aktivnostima treba biti realan i ustupiti svoje mjesto nekome ko će to raditi kvalitetnije i unaprijediti ono do čega smo sada doveli klub. Prvoligaška Iskra ne smije zavisiti od pojedinaca, mora imati besprekoran menadž ment koji će davati maksimum kako bi održali sadašnji uspjeh i napredovali, a konkretno mislim na mlađe selekcije, jer bez njihove jake sportske infrastrukture sve je uzalud - rekao je „DanuPavićević.

On dodaje da njegovog nasljednika očekuje veliki posao. Potrebno je dovesti nove igrače, ali i pripremiti stadion „Braće Velašević“ za prvoligaško takmičenje. To ne će biti lako, jer se Opština ne može pohvaliti punom budžetskom kasom, ali Pavićević očekuje da svi daju svoj doprinos kako bi Iskra i u najelitnijem društvu dostojanstveno predstavljala svoj grad.

- Očekujem da će novo rukovodstvo u što kraćem roku početi pripreme za rekonstrukciju glavnog terena. Ona je neophodna kako bi teren bio primljen od komisije FSCG za prvoligaška takmičenja. Važno je napomenuti da se to mora uraditi najmanje za tri mjeseca, pa je to, uz finansije, otežavajuća okolnost koja će biti prevaziđena. Znam i da je neophodna izgradnja pomoćnog terena koji takođe zahtijeva velika novčana sredstva, ali mislim da ćemo i tu nevolju na valjan način savladati. Želim napomenuti rekonstrukciju postojećih tribina u prethodnom periodu čime smo donekle obezbijedili optimalne uslove za publiku koja iznad svega voli Iskru i svoj grad i koja svaku utakmicu isprati u velikom broju i uvijek je dvanaesti igrač našeg kluba.

Pavićević ističe da Iskru ostavlja bez dugova. Sve obaveze prema igračima već su ispunjene ili će uskoro biti i niko neće biti oštećen.

- Na današnji dan Iskra nema neplaćenih obaveza, osim režijskih, koje će biti uredno izmirene. Što se tiče lokalne samouprave svjesni smo činjenice da finansijska situacija nije povoljna, ali uz neka redovna sredstva i pronalaženje sponzora (koji će se lakše naći kada ste prvoligaš) moguće je sklopiti održivu finansijsku konstrukciju - konstatovao je Pavićević.

Portal Analitika