Politika

GODIŠNJICA POSTOJANJA: "Cdu promoviše najvažnije vrijednosti"

Svečanim koktelom i krstarenjem Bokom, Crnogorska demokratska unija (Cdu) obilježila je sinoć na brodu „Vodena kočija" prvu godišnjicu postojanja.
GODIŠNJICA POSTOJANJA: "Cdu promoviše najvažnije vrijednosti"
Portal AnalitikaIzvor

Svečanosti su prisustvovali članovi i simpatizeri ove stranke, stranački funkcioneri, poslanici SNP-a Aleksandar Damjanović i Vasilije Lalošević, predsjednik Crnogorskog Helsinškog komiteta Slobodan Franović, nekadašnji predsjednik LSCG-a, Miodrag Živković, odbornici tivatskog parlamenta i brojni drugi gosti.

Pozdravljajući zvanice, predsjednik Cdu-a, Miodrag Vlahović je naglasio da je politički manifest ove partije sadržan u ideji saradnje sa svima kojima je Crna Gora u srcu kako bi država što prije postalao dio EU i NATO.

"Cdu postoji da bi promovisala one vrijednosti koje su za Crnu Goru najvažnije. U ovoj zemlji svi smo zajedno, svi smo jednaki i svi smo svoji na svome. To nikad ne smijemo da zaboravimo, to treba da bude ideja vodilja ne samo našeg djelovanja. To bi valjalo i trebalo da bude osnovno načelo saradnje u našoj Crnoj Gori. Naša mala stranka koja je u povoju i koja danas slavi godišnjicui postojanja, opredijeljena je da se bori za one vrijednosti koje su kroz istoriju čuvale i sačuvale Crnu Goru i koje su dobile svoju najljepšu potvrdu 21.maja 2006. godine. Pred svima nama u Crnoj Gori, kako god da se pišemo, kako god da se zovemo, što god o sebi i drugima da mislimo, stoje veliki zadaci. Ono što mi iz naše skromne pozicije smatramo da je najvažnije jeste da ostanemo ucijelo i zajedno i da promovišemo one građanaske, društvene i istorijske vrijednosti, kulturne naše prijateljske, svecrnogorske kako bi postali dio modernog, civilizovanog svijeta i dio evropskih i evroatlantskih struktura", rekao je Miodrag Vlahović, dodajući da je Cdu otvorena za saradnju sa svima.

Goste je pozdravio i predsjednik tivatskog odbora CDU, kapetan Rajko Čavor, a pročitane su i čestitke evropskog parlamentarca Ivana Jakopčića, Žordija Šukle, predsjednika Saveza Liberala i Demokrata u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, kao i predsjednika SNP-a, Srđana Milića.

(izvor: Radio Tivat, rtcg.me)

Portal Analitika