Fudbal

VIDEO: Nejmar režirao preokret Brazila

Fudbalska selekcija Brazila se zahvaljujući raspoloženom kapitenu Nejmaru provukla kroz iglene uši i pobijedila Peru sa 2:1 u utakmici prvog kola C grupe Kopa Amerike u Čileu.
VIDEO: Nejmar režirao preokret Brazila
Portal AnalitikaIzvor

Karioke su morale da jure rezultat na utakmici odigranoj na stadionu Herman Beker u Temuku, pošto je je Kristijan Kueva već u trećem minutu doveo Peruance do prednosti.

Tada je stvari u svoje ruke uzeo Nejmar, riješen da se ne dozvoli da se Brazilci obrukaju već na startu kontinentalnog šampionata. Fudbaler Barselone je u petom minutu postigao izjednačujući gol, a iako su na sve načine pokušavali da povedu, Brazilci su tek u samom finišu meča došli do trijumfa.

Igrao se drugi minut sudijske nadoknade kada je Nejmar kao rukom pronašao fudbalera Šahtjora Daglasa Kostu kojem nije bilo teško da sa nekoliko metara pogodi mrežu. Ovo je reprezentaciji Brazila bila 11. uzastopna pobjeda, a uspješnu seriju započela je poslije prošlogodišnjeg Mundijala u Brazilu.

“Ovo je veoma teško takmičenje. Nama je najvažnije da smo zabilježili pobjedu“, rekao je Nejmar poslije utakmice.

Mladom asu gol protiv Perua bio je 44. u dresu Brazila, a do tog broja došao je sa 23 godine, što je godinu dana ranije nego kada je to učinio legendarni Pele.

“Hoću da nastavim da obaram rekorde golovima, asistencijama i svim onim što pomaže timu“, naveo je Nejmar.

U prvoj utakmici ove grupe selekcije Venecuele napravila je iznenađenje i savladala Kolumbiju sa 1:0.

Portal Analitika