AMSCG: Izbjegavati vožnju u najtoplijem dijelu dana

U Crnoj Gori jutros se saobraća nesmetano i po suvim putevima, a na sjeveru je vidljivost mjestimično smanjena, zbog jutarnje magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).
AMSCG:  Izbjegavati vožnju u najtoplijem dijelu dana
Portal AnalitikaIzvor

Oni vozačima, zbog visokih dnevnih temperatura vazduha, ne preporučuju putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Na pojednim dionicama važi izmijenjen režim saobraćaja, zbog čega je neophodna pažljivija vožnja i poštovanje saobraćajne signalizacije.

Na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica-Kolašin, u mjestu Bioče, režim saobraćaja promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, do završetka izgradnje pristupnog puta A4, za potebe izgradnje autoputa.

Na magistralnom putu Cetinje-Budva, u mjestu Markovići, saobraća se jednom trakom naizmjenično za vozila do deset tona.

Na putu Nikšić-Podgorica mijenja se režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, zbog sanacije tunela Budoš.

U mjestu Grebice, na magistralnom putu M-18, dionici Šćepan polje-Nikšić, zbog rekonstrukcije dijela raskrsnice promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Saobraćaj će povremeno biti totalno obustavljen u trajanju ne dužem od pet minuta od sedam do 17 sati.

Na magistralnom putu Mojkovac-Ribarevina u mjestu Slijepač most saobraćaj se, zbog radova, odvija jednom trakom naizmjenično uz semaforsku signalizaciju.

Na magistralnom putu M2 Ribarevina-Berane, zbog završetka rekontrukcije tunela Tivran, režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevića Tara, u mjestu Dobrilovina, zbog klizišta se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu M-8, dionica Pljevlja-Gradac, saobraća se jednom trakom naizmjenično od sedam do 19 sati.

Na magistralnom putu Rožaje-Špiljani, zbog sanacije klizišta lokaliteta Bać, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na dionici puta Rijeka Marsenica-Šekular saobraćaj za sve kategorije motornih vozila je obustavljen, a prema Šekularu će se saobraćati putem preko Lipovica.

Portal Analitika